Genomineerde leerlingen van Atheneum Denderleeuw bezochten Anne Frank Huis…

De leerlingen die de afgelopen weken door hun medeleerlingen en leerkrachten werden genomineerd voor de Anne Frank prijs, waren gisteren te gast in het Anne Frank huis in Amsterdam. Na hun museumbezoek gingen de leerlingen met elkaar en met een vertegenwoordiger van het Anne Frank huis in gesprek over het maatschappelijk belang van het verhaal van Anne Frank vandaag. Tijdens de proclamatie van 26 juni zal een van de genomineerden de Anne Frankprijs in ontvangst nemen. Met deze prijs wil de school in de verf zetten dat ze veel belang hecht aan respectvol en rechtvaardig samenleven. De genomineerden voor de Anne Frank prijs zijn leerlingen die een betekenisvolle bijdrage leveren aan respectvol en rechtvaardig samenleven op school. “We gingen op zoek naar leerlingen die verontwaardigd hun stem laten horen wanneer andere leerlingen worden uitgesloten of gediscrimineerd of wanneer ze met onrechtvaardigheid of discriminatie worden geconfronteerd op school of in de samenleving”, zegt directeur Peter Van Hove.

Levien Rouw, verantwoordelijke voor internationale projecten van het Anne Frank huis,  was onder de indruk van de manier waarop de leerlingen met hem in discussie gingen over het thema uitsluiting en de gevolgen ervan. “De leerlingen toonden een groot maatschappelijk engagement. Het is duidelijk dat burgerschap een belangrijk thema is in jullie school.” Het Anne Frank huis is blij met de manier waarop de school de nalatenschap van Anne Frank aanwendt om het belang van actief burgerschap te duiden.

Ook Otto Frank (1889 – 1980), de vader van Anne Frank, vond het belangrijk dat scholen aandacht zouden besteden aan het verhaal van zijn dochter. In 1977 schreef hij dit neer in een brief aan een leraar. “Annes moed, geloof en optimisme hielpen haar om de problemen in de moeilijke omstandigheden waarin zij leefde aan te kunnen. De kinderen moeten dus geleerd worden niet op te geven als ze moeilijkheden in hun leven tegenkomen.”

Een van de genomineerde leerlingen zal op woensdag 26 juni 2024, tijdens de proclamatie van de laatstejaars, de Anne Frank prijs ontvangen. De laureaat ontvangt een bronzen penning met de beeltenis van Anne die speciaal voor de school werd gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Wil Van der Laan. Het bezoek aan het Anne Frank huis werd mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van het Fonds Aurore Ruyffelaere.

Wil je meer te weten komen over het leven van Anne Frank, klik dan op deze link. Meer informatie over de school vind je op de website www.atheneumdenderleeuw.be.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *