Zondagse verkeerschaos in Langemunt…

Tijdens de afgelopen gemeenteraad, hekelde Kevin Knockaert (Vooruit-Groen) opnieuw de verkeerschaos op zondag in de Langemunt in Aaigem. “Wanneer het op Chirozondag tegelijk voetbalmatch is, dan staat het verkeer op de Langemunt helemaal vast. Auto’s staan langs weerszijden van de straat geparkeerd tot aan de rotonde. Bewoners worden geblokkeerd voor hun oprit. Het verkeer kan nauwelijks kruisen omdat er langs beide kanten van de straat wordt geparkeerd. Auto’s die op zoek zijn naar een parkeerplaats, houden ‘en route’ halt om mensen te laten in- en uitstappen. En in al dat gemanoeuvreer proberen fietsers en (overstekende) voetgangers zich een weg te banen. Een levensgevaarlijke verkeerssituatie die dringend moet worden aangepakt,” zegt Kevin Knockaert.

Ik heb hiervoor al gewaarschuwd toen het gemeentebestuur besliste om naast het voetbalveld een nieuw Chirolokaal te bouwen. Er was toen al veel verkeersdruk tijdens de voetbalmatchen. Wanneer matchen zouden samenvallen met activiteiten in de nieuwe polyvalente zaal, was deze verkeerschaos voorspelbaar. Met de start van het nieuwe Chirojaar kwamen mij dan ook opnieuw verschillende bezorgdheden en klachten van zowel bewoners, voetbal- als Chirogangers ter ore.”, zegt Kevin Knockaert.

Ook Patrick De Swaef (Vooruit-Groen) wees het gemeentebestuur al verschillende keren op de gevaarlijke situatie in de Langemunt. Hierop werden als proefproject varkensruggen geplaatst, die voetgangers al iets beter beschermen. “Toch is het werk daarmee niet af! Het proefproject werd nooit geëvalueerd en bijgestuurd. Wij met Vooruit-Groen vinden het daarom hoog tijd om de verkeerssituatie in de Langemunt opnieuw aan te pakken door een duurzaam, allesomvattend (verkeers)plan op te stellen dat zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. De kinderen en jongeren die er komen spelen, trainen of matchen spelen, moeten kunnen rekenen op een verkeersveilige omgeving. Nu schrikt de verkeerschaos af, waardoor ouders hun kinderen met de auto blijven brengen. Deze vicieuze cirkel kunnen we maar doorbreken door de Langemunt weer veilig en leefbaar te maken voor alle bewoners en gebruikers”, besluit hij.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *