Haaltertse oppositiepartijen roepen gemeenteraad bijeen…

De gezamenlijke oppositie van de gemeente Haaltert roept de gemeenteraad samen op maandag 14 november voor een speciale zitting. De oppositiepartijen Vlaams Belang, Centrumlijst en Open & Liberaal wensen namelijk een vertrouwensstemming te laten doorgaan omtrent de burgemeester en de manier waarop ze haar ambt uitvoert. Dit naar aanleiding van de omstreden brief die de burgemeester verstuurd heeft naar de korpschef van de politiezone Haaltert-Denderleeuw omtrent het functioneren, en overplaatsen, van een bepaalde agent binnen het lokale korps.

Fractieleider van Vlaams Belang, Jan Schelfhout, kreeg deze brief overhandigd vanuit de politieraad. Na het lezen van deze brief blijken er, in tegenstelling tot de eerdere verklaringen van de burgemeester in de pers en op de laatste gemeenteraad, toch meerdere bezwarende passages in vervat te zitten. De oppositie verklaart, na het lezen van de betreffende brief, dat het lokale korps meer dan gerechtigd is in haar verontwaardiging en zegt haar volste steun toe in de maatregelen die het korps neemt om de blijvende wantoestanden aan te klagen.

Daar bijkomend vraagt de oppositie (+ N-VA-raadslid Laurent Volckaert) aan de voltallige gemeenteraad om het vertrouwen in het functioneren en de integriteit van de burgemeester ter stemming te brengen op een speciaal hiervoor samengeroepen gemeenteraad. Deze gaat door op maandag 14 november.

De laatste gemeenteraad, de eerste sinds het schandaal rond de parkeerboetes,  bracht een volle zaal teweeg. Hetgeen toont dat deze hetze de inwoners van Haaltert allerminst koud laat, de oppositie hoopt op eenzelfde publieke belangstelling bij deze belangrijke stemming voor de toekomst van Haaltert.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *