Yoni gaat voor tweede ambtstermijn als Prins Carnaval…

Het carnavalsseizoen 2023 – 2024 is nog maar afgesloten of daar melden de eerste kandidaten zich voor de gemeentelijke, stedelijke, provinciale en Belgische prinsenverkiezingen voor volgend seizoen. Ook in Lede werd meteen het startschot gegeven en stelde Yoni Brantegem (22) zich opnieuw kandidaat om voor een tweede keer in de  Leedse carnavalstoet de scepter te mogen zwaaien. Yoni geboren en getogen in Impe, wil voor een tweede ambtstermijn gaan nadat hij in 2023 voor de eerste keer Prins Carnaval van Lede werd. “Al van kleins af aan ben ik gefascineerd geweest door carnaval. Als klein kadeeke ging ik maar al te graag mee naar de werkhallen. Sinds 2013 ben ik volop actief in het Leedse carnaval. Jarenlang was ik lid van LKV Just Niet. Maar sedert dit jaar trots lid van LKV FOERT”, begint kandidaat Yoni zijn verhaal.

“In 2018 had ik het geluk om jeugdprins te worden en genoot ik ten volle van mijn campagnejaar en jaar als jeugdprins. Voor de titel van Prins Carnaval 2023 was er tot midden oktober geen enkele kandidaat die zich geroepen voelde om mee te doen aan de verkiezing. Daarom werd ik er door mijn omgeving gepusht om me kandidaat te stellen. Al heel snel stond ik al in de studio om mijn campagne liedje in te zingen en voor ik het wist was het 14 januari, de dag van de verkiezing. Trots en fier werd ik toen prins carnaval, waar ik dan ook enorm van genoten heb. Toch miste ik wel echt het gevoel van campagne voeren. En daarom sta ik er dit jaar weer. Ik wil dit jaar alles geven en wil nogmaals laten zien wat ik in mijn marge heb.

Of het de bedoeling is om keizer te worden, die vraag krijg bijna wekelijks. Hierop is mijn antwoord ook steeds hetzelfde: laat ons eerst komend jaar trotseren en misschien zal ik het dan nog wel eens proberen! De meeste zeggen dan: moh da rijmt! Ik heb heel veel te danken aan mijn ouders. Als 22- jarige die nog thuis woont en vaak van die ongelooflijke ideeën heeft, moet ik wel zeggen dat die twee wel echt wat te verduren krijgen. (lacht).

Mijn mama gaat graag elk weekend mee op marode en papa steunt me dan weer tijdens mij zoektocht naar sponsoring. Zonder mijn ouders zouden mijn ideeën vaak alle kanten opschieten. Een campagnejaar gaat gepaard met elk weekend wel een bal of eetfestijn. Hieraan ontbreekt dat in mijn catalogus zeker niet.

Op 31 augustus is er mijn campagne-bal, als einde van de grote vakantie, en op 23 en 24 november is er mijn eetfestijn. Noteer deze twee datums alvast in jullie agenda”. Knipoogt Yoni. Wij van onze kant wensen Yoni dan ook veel succes tijdens zijn campagnejaar en de komende prinsenverkiezing in januari van 2025!

(Foto: GC)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *