Xaydée Van Sinaey vertelt over haar sportieve avontuur bij de vrouwen junioren in Australië…

Deze nacht rijdt Xaydée Van Sinaey (17 jaar uit Schendelbeke) de tijdrit ‘vrouwen junioren’ op het wereldkampioenschap wielrennen in Australië. De leerling uit het zesde jaar ‘Techniek-wetenschappen’ op het GO! Atheneum Geraardsbergen heeft ambitie en wil presteren voor het Belgische team. Tijdens een kort gesprek met de school praat ze over haar avontuur in Australië. Hoe verliep de reis naar Australië? Xaydée: “Het was een vermoeiende en lange reis naar Australië, want mijn vlucht ging eerst via Dubai (7 vlieguren) en daar ben ik dan moeten overstappen in een vliegtuig naar Sydney waardoor er nog eens 13 vlieguren bijkwamen. Het was een lange reis van bijna twee volle dagen en ook zeer vermoeiend. Ik heb de verplaatsing ondertussen al zeer goed verteerd, want we slapen in een mooi hotel ‘Headlands Austinmer Beach’ waar ik samen met een ploeggenoot een mini-appartementje heb gekregen.”

Wat zijn de ambities? Xaydée: “Het is hier zeer mooi en rustig, maar best wel lastig om te fietsen. Ik rij zowel de tijdrit (20 september) als de wegrit (24 september). Ik heb veel vertrouwen in de tijdrit! Het is een parcours dat me moet liggen, want het is altijd ‘op en af’ en met veel draaien en keren. Mijn ervaring als veldrijdster kan me dus zeker helpen.”

Xaydée: “Ik kan nog geen echte voorspelling doen voor de wegrit, want ik heb het parcours nog niet echt verkend. Ik hoorde wel al vertellen dat het een zeer zware editie is,; maar dat speelt in principe in mijn voordeel. Toch focus ik mij voornamelijk op de tijdrit, want daar ligt de grootste kans op een mooi resultaat. Ik ben al verschillende dagen gaan trainen en het is echt wel een pittige streek waar je bijna nooit eens volledig vlak krijgt voorgeschoteld. Gisteren heb ik een ritje gedaan van 60 km met maar liefst 1100 hoogtemeters. Ik mag niet klagen over het weer, want de temperatuur is ideaal om in te fietsen.”

Hoe combineer je topsport met al je schoolwerk? Xaydée: “Het is niet eenvoudig om al het schoolwerk bij te houden, want ik mis natuurlijk de live lessen. Ik probeer alles zelfstandig te verwerken, maar dat is niet altijd gemakkelijk met nieuwe leerstof. Maar we slaan er ons wel door en ik kan steeds rekenen op de ondersteuning en een extra woordje uitleg van mijn leerkrachten als ik iets echt niet zou begrijpen.”

Het GO! Atheneum Geraardsbergen wenst Xaydée heel veel succes tijdens haar avontuur in Australië en hoopt dat ze naast een mooie sportieve prestatie ook hard kan genieten van dit unieke sportevenement.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *