Geraardsbergen United, een nieuwe voetbalclub is opgestart!…

Op zondag 18 september 2022 speelde de nieuwe voetbalclub “Geraardsbergen United” gespeeld zijn allereerste thuiswedstrijd op het Sint-Adriaansstadion te Geraardsbergen. Dit voetbalveld is gelegen langs de Zonnebloemstraat. De nieuwe club speelt in de 3de reeks reserve C op zondagochtend om 10.00 uur. Het jonge bestuur kiest voor een atypische werking. Er worden geen spelers aangetrokken met geld, spelers worden ook niet vergoed bij gewonnen wedstrijden of aanwezigheid op trainingen.

Plezier en vriendschap staan centraal bij Geraardsbergen United. “We beschikken over een jonge en dynamische ploeg die iets moois wil uitbouwen in de komende jaren”, vertelt voorzitter Sybren Sunaert. “Natuurlijk willen we elke match winnen. In realiteit zal dat tegen gevestigde waarden moeilijk worden, maar niet onmogelijk!”, vult Sybren aan. Ook de nieuwe trainer Aaron Deurbroeck ziet kwaliteit in zijn kern: “We gaan voor attractief voetbal. Aanval is de beste verdediging, toch?”, hij vult nog verder aan: “Iedereen krijgt zijn kans in ons team, wie komt trainen heeft natuurlijk een streepje voor in de keuze voor de selectie op zondag.”

Afgelopen zondag werd de eerste thuismatch plechtig ingehuldigd door Schepen van sport, Stephan De Prez. Hij schonk de eerste wedstrijdbal. “Nieuwe initiatieven als deze steun ik als Schepen van sport heel graag, dit is zowel voor de spelers als de toeschouwers een meerwaarde voor Geraardsbergen en zijn deelgemeenten”, aldus de Schepen. “Een nieuwe club starten gaat niet zomaar: je moet voldoende spelers vinden, er komt administratie bij kijken en je moet inkomsten vergaren”, zegt Jeroen De Coster, medeoprichter en bestuurslid van de club. “We willen uitgroeien tot een volwaardige club en hebben een visie voor de komende jaren waar we verder aan werken met het bestuur. Maar ons eerste doel is het huidige seizoen succesvol beëindigen”, besluit Jeroen.

Wie de ploeg wil steunen kan een wedstrijdbal schenken. Stuur hiervoor een e-mail naar info@vc-geraardsbergen-united.be Kom je supporteren dan ben je steeds welkom op zondag om 10.00 uur. De wedstrijdkalender kan je terug vinden op de website www.vc-geraardsbergen-united.be of volg de club op sociale media.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *