Woonmaatschappij Dender-Zuid heeft nieuw woonproject opgeleverd in Erpe-Mere…

Gisteren werd in Erpe-Mere het gloednieuwe, kleinschalige wooncomplex met betaalbare appartementen aan de Bosstraat opgeleverd. De werken zijn afgerond en nu kan alles worden voorbereid om de kandidaat-huurders die in aanmerking komen uit te nodigen voor een bezichtiging. En dat zijn er heel wat! Dat is goed nieuws, als je weet dat er in de gemeente Erpe- Mere alleen al 876 kandidaat-huurders wachten op een betaalbare thuis. Woonmaatschappij Dender-Zuid heeft een zeer ruim aanbod van huur-,  koopwoningen en -appartementen in de regio Dender-Zuid. Zo tracht de woonmaatschappij tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar kwaliteitsvol, energiezuinig en vooral ook betaalbaar wonen. De oplevering van dit nieuwe woonproject van 16 appartementen verhoogt dat aanbod al blijft het in verhouding tot de vraag een druppel op een hete plaat.

Erpe-Mere is met zijn centrale, landelijke ligging zeer gegeerd als woonplaats. Dat verklaart onder meer ook het aantal van 2800 kandidaat-huurders voor deze gemeente. Door het lokale toewijzingsreglement van Erpe-Mere wordt weliswaar voorrang verleend aan die kandidaat-huurders die lokale binding hebben met de gemeente. D.w.z. wie er geboren en getogen is of er lang gewoond heeft en vandaag kandidaat-huurder is, krijgt voorrang. Maar zelfs dan gaat het nog altijd om 876 kandidaten. Een aantal van hen zal qua gezinssamenstelling niet in aanmerking komen omdat het gaat om appartementen met maximum 2 slaapkamers. MAN architecten zorgde voor het ontwerp van dit project en hield daarbij rekening met het landelijke kader, optimale benutting van ruimte en voldoende lichtinval.  Bouwonderneming Damman startte in maart 2022 met de bouw. En gisteren werden deze werken officieel als afgerond beschouwd en kan de procedure om toekomstige bewoners uit te nodigen starten.

Dat dit project uit 16 appartementen bestaat, heeft alles te maken met het profiel van de kandidaat-huurders. De meerderheid zijn alleenstaanden of één-ouder gezinnen. Hun aantal neemt jaar na jaar toe. In dit project zijn de 2 hoekappartementen op het gelijkvloers geschikt voor mindervaliden. Ook voor deze doelgroep tracht de woonmaatschappij het aanbod te verruimen. Zo is de breedte van de gangen en de deuren aangepast voor rolstoelgebruikers. Afhankelijk van hun noden kunnen nog extra hulpmiddelen worden geplaatst.

Alle gelijkvloerse appartementen hebben een tuin en terras en de duplexen op de eerste verdieping beschikken ook allemaal over een terras. Behalve de 2 aangepaste appartementen hebben alle andere appartementen twee slaapkamers. Er werd voor dit project voldoende parkeerplaats voorzien voor huurders die een auto hebben. Het gebouw voldoet aan alle huidige normen inzake energie maar Woonmaatschappij Dender-Zuid ging nog een stap verder en zorgde voor de installatie van zonnepanelen om zo de energiekosten van de toekomstige huurders te drukken. Binnenkort vinden16 gezinnen hun nieuwe thuis in de gemeente Erpe-Mere.

Op de foto links bovenaan zie je van links naar rechts: MAN architecten Christof Hoffman en Jens Van Raemdonck van MAN architecten, Bart Depoorter en Steven Hutse van Woonmaatschappij Dender-Zuid, projectleider Robin Vervaeck en directeur Dimitri Damman van Bouwonderneming Damman, Geert Spitaels van Wonen in Vlaanderen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *