Wereldkampioen G-reeks Ewout Vromant in bloemetjes gezet…

Gisteren werd ter hoogte van het Heilig Hartplein in de Herzeelse deelgemeente Woubrechtegem, de kersverse wereldkampioen Ewout Vromant gehuldigd voor zijn puike prestatie. De G-wielrenner Ewoud Vromant is in Milton (Canada) wereldkampioen geworden in de 3 kilometer individuele achtervolging. De renner met een rechterbovenbeen amputatie won de finale in een nieuw wereldrecord 3:36.322. Het oude wereldrecord dateerde van 2014 en stond op naam van de Chinees Liang (3:40,367). Ewoud Vromant uit Woubrechtegem reed de wedstrijd van zijn leven op de UCI Para-cycling Track World Championships in Milton (Canada).

De wereldkampioen werd feestelijk onthaald door burgemeester en schepenen, en alle sportliefhebbers die de renner volgen in het dorp waar hij woont. Als eerbetoon aan de renner, werd een gedenksteen ontworpen die een ereplaats zal krijgen op het Heilig Hartplein in Woubrechtegem. Familie en vrienden trakteerden de renner op een natje en een droogje, maar vooral een warme ontvangst. Door het minder gunstige weer, was men genoodzaakt de plechtigheid af te ronden in café De Reisduif, waar de supporters maar al te graag met Ewout op de foto wilden. Het is de eerste wereldtitel en medaille voor Ewoud in het baanwielrennen. Hiermee heeft Woubrechtegem nu ook een renner om in het oog te houden tijdens de verschillende wedstrijden die er in het voorjaar zien aan te komen. Vanwege onze redactie nogmaals een dikke proficiat aan de wereldkampioen.