Wegenwerken aan kruispunt Hogeweg met Brusselbaan…

De stad Aalst en Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen voeren sinds vorig jaar riolerings- en wegeniswerken uit langs de Brusselbaan, vanaf de Hogeweg tot de grens met Hekelgem (Affligem). Op 5 september start een nieuwe fase, ter hoogte van het kruispunt tussen de Hogeweg en de Brusselbaan. Deze ingrijpende werken zullen in september en oktober extra verkeershinder met zich meebrengen. De werken aan de Brusselbaan gaan vooruit: de werken in beide rijrichtingen zijn bijna voltooid. Nu worden er langs de rijweg nog grachten, groenbermen, fietspaden en een faunatunnel aangelegd. Toch zitten de werken er nog niet op.

Op 5 september beginnen namelijk de riolerings- en wegeniswerken aan het kruispunt van de Brusselbaan met de Hogeweg. Er worden tegelijkertijd ook nieuwe verkeerslichten geïnstalleerd. Dit brengt onvermijdelijk extra verkeershinder met zich mee, al stellen aannemer Stadsbader, het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Aalst alles in het werk om de volledige afsluiting van het kruispunt N9 – Hogeweg te beperken in tijd. Zo werden de werkmethode en de fasering van de werken geoptimaliseerd. De meeste verkeershinder wordt verwacht tussen 14 en 30 september. Die periode wordt het kruispunt van de Hogeweg met de Brusselbaan volledig afgesloten.

Er wordt gewerkt in 4 fases. Fase 1, van 5 t.e.m. 13 september: tweerichtingsverkeer over één rijstrook, wegaansluiting Jagershoek afgesloten. Voor de aanleg van de riolering op het kruispunt N9 – Hogeweg, moet een grondwaterverlagingsinstallatie worden geplaatst. Gevolgen voor het verkeer: Op de Brusselbaan (N9) blijft verkeer in twee rijrichtingen mogelijk d.m.v. tijdelijke verkeerslichten. Gemotoriseerd verkeer kan de Jagershoek niet meer inrijden. De Hogeweg blijft wel toegankelijk voor alle verkeer, zowel vanaf Aalst als Affligem. Vanaf het centrum Erembodegem kun je tijdelijk niet de Brusselbaan (N9) op.

Fase 2, van 14 t.e.m. 30 september: kruispunt Brusselbaan-Hogeweg-Jagershoek volledig afgesloten Vanaf 14 september starten de rioleringswerken op het kruispunt Brusselbaan ( N9) – Hogeweg én worden de wegeniswerken op het kruispunt uitgevoerd langs de zijde Jagershoek. Gevolgen voor het verkeer: Het volledige kruispunt wordt afgesloten voor alle verkeer. • Kom je uit de richting van Aalst, dan kun je vanaf de Brusselbaan wel nog de Hogeweg inrijden.. Vanaf centrum Erembodegem kun je de Brusselbaan (N9) niet op. Tussen Paardeput en de grens met Affligem blijft lokaal verkeer mogelijk en blijven alle woningen en handelszaken bereikbaar. Doorgaand verkeer met bestemming Aalst wordt enerzijds omgeleid via Asse (N47) – Opwijk(N47) – Baardegem(N411) – Moorsel (N411) – Aalst (R41) en anderzijds via Hekelgem (N208) – Affligem (N208) – E40 – Aalst (N45). Doorgaand verkeer met bestemming Asse wordt enerzijds omgeleid via Aalst (R41) – Moorsel (N411) – Baardegem (N411) – Opwijk (N47) en Asse (N47) en anderzijds via Aalst (N45) – E40 – Affligem (N208) en Hekelgem (N208). Lokaal verkeer wordt omgeleid via Leuvestraat – Kapellestraat. Fietsers met bestemming Aalst worden omgeleid via Mazitstraat – Hekelgemstraat – Jagershoek. Fietsers met bestemming Affligem rijden op het bestaande fietspad Brusselbaan(N9) – Roeveld – Ten Bos – Romeinse weg – Molenberg. Om de dienstverlening van vervoersmaatschappij De Lijn mogelijk te houden, wordt in de Leuvestraat een parkeerverbod ingesteld van 6.30 tot 19.00 uur. In de Leuvestraat en Kapellestraat geldt een maximumsnelheid van 30 km/uur.

Fase 3, van 26 t.e.m. 30 september: Brusselbaan en zijstraten afgesloten tussen Jagershoek en Boekhoutweg Van maandag 26 september t.e.m. vrijdag 30 september zal de rijweg van de Brusselbaan (N9), tussen Paardeput en de Boekhoutweg, worden afgefreesd en voorzien van nieuwe asfaltlagen en markeringen. Dit impliceert dat woningen en handelszaken tijdens de werken niet te bereiken zijn met de wagen tijdens de werkuren ( 07.00 – 19.00 uur). Alle zijstraten in het gedeelte tussen Hogeweg en grens met Vlaams-Brabant worden in die week afgesloten. Alle omleidingen blijven behouden. Enkel de lokale omleiding via Kapellestraat verdwijnt. De bewoners en handelaars langs de Brusselbaan krijgen nog een infobrief van aannemer Stadsbader. Daarin lees je de detailplanning van de werken en de aandachtspunten.

Fase 4, vanaf 3 oktober: tweerichtingsverkeer over één rijstrook, wegaansluiting Hogeweg afgesloten. Vanaf 3 oktober starten de riolerings- en wegeniswerken op het kruispunt Brusselbaan (N9) – Hogeweg aan de zijde Hogeweg. Gevolgen voor het verkeer: Op de Brusselbaan(N9) wordt verkeer in twee rijrichtingen opnieuw mogelijk d.m.v. tijdelijke verkeerslichten. De Hogeweg zal tijdens deze werken niet toegankelijk zijn, noch voor inrijdend noch voor uitrijdend verkeer. Vanaf het kruispunt kan je wel de Jagershoek inrijden. Kom je vanuit de Jagershoek, dan moet je omrijden via Heuvel om de Brusselbaan (N9) te bereiken.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *