Vlinders tellen houdt Natuurpunt Ninove bezig…

Nog tot 28 juli kun je deelnemen aan de nationale vlindertelling. Niet op een of andere exotische locatie, maar in jouw eigen tuin. Neem pen en papier bij de hand. Open de achterdeur en kijk even rond in je tuin. Zie je een, twee, tien of zelfs geen enkele vlinder? Geef het allemaal door aan Natuurpunt. Hoe ga je uiteindelijk te werk? Stap 1: leer vlinders herkennen. Om je te helpen de vlinders in je tuin te herkennen, zijn er verschillende hulpmiddeltjes: download de zoekkaart en ga ermee op pad in je tuin; bekijk het overzicht op de website. Heb je een soort niet gevonden? Stuur je foto en je vraag door de vlinderexpert van Natuurpunt. Stap 2: tel de vlinders in je tuin (ingeven kan t.e.m. 28 juli).

Loop minstens een kwartiertje door de tuin en noteer alle vlinders. Gebruik de zoekkaart hierbij. Zet een streepje voor elke vlinder van elke soort die je ziet, maar let op dat je dezelfde vlinder niet dubbel telt. Om de vlinders te noteren kan je het tellijstje gebruiken.
Kies een zonnig moment, dan vliegen de meeste vlinders in je tuin. Tel je later nog een keer? Geef dan een nieuwe telling door. Stap 3: geef na elke telling je resultaten door via het telformulier.

Tot en met zondag 28 juli kan je je telling invullen via het online telformulier van Natuurpunt. Zo help je om de gegevens sneller te verwerken. En je spaart papier. Ook als je geen enkele vlinder ziet, is het belangrijk om het te melden in je telformulier.

Meer inlichtingen zijn te bekomen op de website van Natuurpunt.

(Foto: Natuurpunt)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *