Vlaamse Molendag: Ook Oost-Vlaamse molens doen mee!…

Op zondag 24 april 2022 is het in onze provincie Molendag. Breng een bezoek aan de prachtige  provinciale molens, laat je gidsen en geniet van de maaldemonstratie. De activiteiten zijn gratis! Reserveren is niet nodig. Alle molens liggen bovendien in een prachtig wandel- en fietslandschap. “We zijn ontzettend trots op onze provinciale molens,” zegt gedupeerde An Vervliet. We investeren erin om ze te onderhouden en terug te laten werken. Want een malende molen heeft nog altijd het meeste garantie op een voortbestaan. Er is opnieuw interesse in hun bio-meel. “De Molendag op 24 april is de ideale gelegenheid om er alles over te horen van de molenaars zelf,” voegt An Vervliet, bevoegd voor Erfgoed er nog aan toe.

Voor onze Denderregio kunnen we spreken over de Fauconniersmolen, die gevestigd is op de Grote Steenweg in Oordegem, een deelgemeente van Lede. De molen is vrij te bezoeken met molenaars(gidsen) en maaldemonstraties van 10.00 tot 17.00 uur.

Tip! Op wandelafstand ligt de prachtige watermolensite van de Van Hauwermeirsmolen die je met onze Erfgoedsprokkel kunt ontdekken. Bekijk alle activiteiten voor Molendag in Oost-Vlaanderen via www.oost-vlaanderen.be/molendag.

(Foto: Oost-Vl.)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *