Vlaamse grafici verbeelden ‘Als tijd vergaat in tijd’…

Op zondag 29 oktober om 15.00 uur heeft in TaLe Art Gallery in Vlierzele de voorstelling plaats van Als tijd vergaat in tijd, gedichten van Jean-Paul van der Poorten over mens en tijd, licht en troost en het ongrijpbare van de stilte met een woord vooraf van dr. theol. Michel T’Joen, werk van Vlaamse grafici en een interpretatie in steen door een letterbeeldhouwster. Er is de voorstelling van een poëzie- en beeldende kunstuitgave, een verzamelalbum en een tentoonstelling. Tijdens de voorstelling wordt hulde gebracht aan Paul De Ryck ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag.

In zijn woord vooraf schrijft Michel T’Joen: ‘De korte poëtische mijmeringen die Jean-Paul van der Poorten ons hier aanbiedt, maken ons gevoelig voor de tijd en zijn elementen: afscheid nemen, komen en gaan, de traagheid van de dagen, de stilte, het zonlicht en de lente, de maanden en de roterende jaren. Ze nodigen uit om, hoe moeizaam ook, dieper te zien, ‘achter de tekens’ en ‘vanbinnen’. De boodschap lijkt te zijn: ‘Als tijd vergaat in tijd is er enkel nog herinnering.’

Als tijd vergaat in tijd bevat werk van André Berner, Jos Bolle, André Bruylandt, Paul De Ryck, Ronald Ergo, Stephanie Gildemyn, Henri Hemelsoet, Lydia Liekens, Geert Opsomer, Guy Van Assche, Lotte Vandeghinste, Pascale Van Eycken, Gert-jan Van Goethem, Lieve Vanheerswynghels, Cathy Vijverman en Els Vos. Het is een fraai voorbeeld van de wijze waarop poëzie en prentkunst elkaar aanvullen. Het boek dient afgehaald te worden vóór de voorstelling (tussen 14.15 en 14.45 uur) en wordt niet met de post toegezonden.

Welkomstwoord en opening van de tentoonstelling door Tanja Leys. Wouter De Bruyne, Willy Van Boxstael en Elia Vermeulen lezen gedichten, Jean-Paul van der Poorten stelt de poëzie- en beeldende kunstuitgave en het verzamelalbum voor en brengt hulde aan Paul De Ryck. Wim Blontrock (dwarsfluit) en Hans Van Gysegem (piano) zorgen voor muzikale entr’actes. Na de voorstelling wordt een receptie aangeboden. De tentoonstelling loopt van 29 oktober tot 5 november. Op de finissage van 5 november worden gedichten gelezen van dichters uit Vlaanderen en Nederland over mens en tijd, weemoed en herinnering. De toegang is gratis.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *