Verschillende scholen in onze regio genieten Vlaamse steun…

Er wordt opnieuw een grote som Vlaams geld vrij gemaakt voor scholen in Erpe-Mere, Geraardsbergen, Lede, Ninove, en Sint-Lievens-Houtem. Vlaams Onderwijs-minister Ben Weyts investeert bijna 7 miljoen euro in 23  Oost-Vlaamse scholenbouwprojecten. Daarmee zet Weyts de investeringen in gloednieuwe en gerenoveerde schoolgebouwen in Oost-Vlaanderen onverminderd verder. “Investeren in onderwijsinfrastructuur is investeren in de kwaliteit van ons onderwijs”, aldus Weyts. Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen drie miljard euro uit om schoolinfrastructuur te vernieuwen en uit te breiden. Dat is een half miljard euro extra in vergelijking met de vorige regeerperiode.

Weyts investeert nu bijna 7 miljoen euro in 23 scholenbouwprojecten verspreid over Oost-Vlaanderen. Daaronder valt de vrije basisschool – Sint-Martinusschool in Erpe-Mere, zij ontvangen 80.624,24 euro voor het vernieuwen van de dakbedekking en afbreken van asbesthoudende dakleien. De gemeentelijke basisschool – Erpe-Mere mag rekenen op 1.300.000,00 euro overheidssteun voor de nieuwbouw van 3 lokalen voor kleuterschool, 4 lokalen voor basisschool, een leraarslokaal en sanitair blok. En de vrije basisschool Sint-Franciscusschool, ook in de gemeente Erpe-Mere, mag 102.025,00 euro ontvangen voor het vernieuwen van het hellend dak op de turnzaal, en het plaatsen van een brandwerende plafond, en elektriciteitswerken en relighting.

In Geraardsbergen kan het Sint-Catharinacollege2 rekenen op 42.463,19 euro Vlaamse steun voor de plaatsing van een vaste evacuatietrap en loopbruggen met leuningen. In de gemeente Lede zien we een budget van 61.113,79 euro vrij komen voor de vrije basisschool Sterreneiland. Hiermee kunnen zij de stookplaats en het schrijnwerk laten vernieuwen.

De stedelijke basisschool in Nederhasselt mag rekenen op 200.000,00 euro, voor het bijbouwen van 5 nieuwe klaslokalen. Dit is een verhoging van eerder toegekende subsidie. En tot slot in de gemeente Sint-Lievens-Houtem mag de vrije basisschool – Sint-Lievensinstituut 102.025,00 euro spenderen aan de lokalen die gecompartimenteerd zullen worden en energetisch geoptimaliseerd. “We blijven onverminderd investeren in de kwaliteit van ons onderwijs”, zegt Vlaams Onderwijsminister Weyts. “Investeringen in infrastructuur zijn investeringen in de hardware daarvan. Het is letterlijk en figuurlijk bouwen aan de toekomst van ons onderwijs.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *