Kobe Van Der Vurst hoopt verder te kunnen groeien…

Met zijn 5000 inwoners heeft de gemeente Erpe-Mere heel wat wielrenners in hun rangen. Een daarvan is Kobe Van Der Vurst uit deelgemeente Ottergem. Kobe is misschien één van de minst opvallende renners uit het peloton, toch kon het als miniem en aspirant heel wat mooie prestaties neerzetten. Vooral in belangrijke koersen kan hij duidelijk zijn mannetje staan en hem in de kijker rijden. Reden temeer om met onze rubriek ‘Streekrenners in de praatstoel’  langs te gaan en hem in onze praatstoel te plaatsen. Onze reporter ging de renner opzoeken, en stelde hem enkele vragen waar hij een duidelijk antwoord op gaf.

Waarom en hoe ben je begonnen met koersen en waarom de voorkeur voor het wielrennen? en deed u voor het wielrennen een andere sport? Ik ben begonnen met koersen toen ik tien jaar was,  daarvoor heb ik drie jaar gevoetbald maar al vlug merkten ze dat voetbal niet echt mijn ding was. Mijn pepe en papa zijn wielertoeristen, toen ik zeven jaar was, kreeg ik ook mijn eerste koersfietsje. Op deze manier kon ik samen met hen mee gaan fietsen. Af en toe ging ik samen met mijn pepe mee gaan kijken naar de koers en op deze manier kreeg ik ook zin om te beginnen met koersen.

Je bent als miniemen begonnen met wielrennen, hoe was dat? Wat heb je bereikt en wat waren je belangrijkste uitslagen/prestaties bij de aspiranten en uw eerste jaar als nieuweling? Ik ben begonnen bij het team van Jurgen Diependaele, in mijn eerste jaren behaalde ik  mooie resultaten. Ik won elk jaar wel een paar koersen. Bij de aspiranten was ik twee keer derde tijdens BK op de weg en behaalde ik op het BK piste een derde plaats. Toen ik nieuweling werd maakte ik de overstap naar het Isorex Cycling Team, een team dat een zeer interessant internationaal programma heeft. In mijn eerste jaar als nieuweling behaalde ik heel wat top tien plaatsen, was ik derde op het BK tijdrijden en kon zelfs 1 keer het zegegebaar maken in Oostnieuwkerke, meteen was mijn eerste jaar als nieuweling meer dan een geslaagd seizoen.

Hoe verliep je tweede jaar bij de nieuwelingen en wat waren je belangrijkste wedstrijden en uitslagen dit seizoen? Dit seizoen was echter niet zo een goed seizoen, ik heb lang gesukkeld met mijn rug en we wisten lang niet hoe het probleem weg te krijgen. Er was een spier die altijd terug vast kwam te zitten. Ondanks de miserie behaalde ik toch nog een paar mooie resultaten in vlakke koersen, met een tweede plaats op het Vlaams Kampioenschap, werd ik derde in de Van Springel Classic en zesde in de Ronde van Vlaanderen. Eind augustus werd ik na herstel verlost van mijn rugproblemen en kon ik weer vrijuit koersen, wat resulteerde met een overwinning in Berlare. Ik was super blij dat ik mijn seizoen positief kon afsluiten.

Volgend jaar eerstejaars junior, een trapje hoger, Wat doe je deze winter en wat zijn de verwachtingen en plannen voor 2024? Deze winter rij ik zoals elk jaar op de piste, maar dit zie ik eerder als voorbereiding op het wegseizoen. Ik kon tot nu toe in elk jaar dat ik koerste een koers winnen dus ik hoop deze reeks verder te zetten, maar vooral veel te leren als eerstejaars junior is de boodschap.

Ben je aangesloten bij Isorex Cycling Team Denderhoutem op dit moment? Blijf dit ook volgend jaar? Ik heb besloten om het team van Isorex Cycling te verlaten en voor volgend seizoen de overstap te maken naar het team Crabbé Dstny. Ik heb bewust voor deze ploeg gekozen omdat ze ook een zeer aantrekkelijk internationaal programma hebben en het toch één van de betere ploegen van België is om mij verder te kunnen ontwikkelen en uit te groeien als wielrenner.

Zijn er bepaalde mensen die je even wil bedanken of vernoemen aub? In de eerste plaats mijn ouders en grootouders voor alle steun, ook mijn trainer Kenny Van  Cannegem van Talents Care voor mij goed te begeleiden. Verder wil ik Franco en Petra van het Isorex Team ook bedanken voor de kansen en begeleiding de afgelopen twee jaren.

(Foto: Guy Coppens)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *