Verkeershinder door wegenwerken in Denderleeuw…

Vanaf 19 augustus tot en met 16 september voert een aannemer in opdracht van het gemeentebestuur van Denderleeuw herstellingswerken uit aan het wegdek in verschillende straten. Er wordt plaatselijke verkeershinder verwacht ter hoogte van de werkzone. Deze werken worden door dezelfde aannemer uitgevoerd en hebben een impact op elkaar. Op 19 augustus start de aannemer o.v.v. omstandigheden met de volgende werken: Heraanleg kruispunt Noordstraat/Kruisstraat Deze werken zullen aanvatten op 19 augustus en ten laatste op 16 september eindigen. De volledige zone, vanaf Kruisstraat tot Noordstraat nummer 4, zal vernieuwd worden. Eerst wordt het bestaande wegdek opgebroken, nadien wordt de fundering van het nieuwe wegdek geplaatst. De plantvakken en voetpaden worden vervolgens aangelegd. Als laatste zal een nieuwe toplaag en onderlaag in asfalt gegoten worden. Enkel de Noordstraat wordt tijdens de werken afgesloten. Omrijden gebeurt via de Rodestraat. De woningen binnen de werfzone zullen niet bereikbaar zijn met de wagen. Fietsers en voetgangers zullen beperkte doorgang hebben.

Asfalteringswerken in de Schoolstraat. Na de vernieuwing van de voetpaden wordt er een nieuwe toplaag in asfalt aangebracht. Ook deze werken staan ingepland in de week van 19 augustus en zullen slechts enkele dagen in beslag nemen. Onder normale omstandigheden zullen deze afgerond zijn op vrijdag 23 augustus. De straat wordt tijdens de werken afgesloten voor plaatselijk en doorgaand verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel op elk moment de woningen bereiken. Parkeren kan in de omliggende straten.

Asfalteringswerken in de Koopwarenstraat. In de Koopwarenstraat, gedeelte tussen de brug en de Guido Gezellestraat wordt het wegdek en de straatgoten vernieuwd. De aannemer zal eerst de oude straatgoten uitbreken. Daarna freest hij het bestaande wegdek af en brengt hij een nieuwe toplaag in asfalt aan. Als laatste zullen de fietssuggestiestroken en andere belijning worden aangebracht. De werken zullen, onder normale omstandigheden, afgerond worden op vrijdag 23 augustus. De straat zal tijdens de werken onbereikbaar zijn voor plaatselijk en doorgaand verkeer. Er is een omleiding voorzien.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *