Veiligheidsleerlingen GO! atheneum Geraardsbergen ondersteunden 11-novembervieringen…

De leerlingen uit de richtingen ‘Defensie en veiligheid’ en ‘Maatschappelijke Veiligheid’ van het GO! Atheneum Geraardsbergen ondersteunden op 11 november de herdenkingsplechtigheid van de steden Geraardsbergen en Zottegem voor de gesneuvelden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het is ondertussen een mooie traditie geworden en onze leerlingen kijken ieder jaar uit naar deze prestigieuze actie.” vertelt cursusco√∂rdinator Maatschappelijke Veiligheid Stefaan Van Vaerenbergh.

Het vijfde jaar ‘Defensie en Veiligheid’ was aanwezig op de markt van Geraardsbergen en de lichting van het zesde jaar ‘Defensie en veiligheid’ deed zijn uiterste best in Zottegem. De leerlingen van onze school waren prominent aanwezig tijdens deze emotionele plechtigheid. De jongeren liepen in kostuum mee in het eerbetoon en zij legden ook een krans af aan het oorlogsmonument. Heel wat leerlingen trommelen hun ouders en sympathisanten op die fier langs de kant naar de parade komen kijken.” vullen directeurs Van den Stockt en Janssens in koor aan.

Peter Van Der Haegen, medewerker Maatschappelijke Veiligheid, trotseerde de regen maar blikt tevreden terug: “Het was de derde keer dat onze school deelnam aan dit schitterende initiatief. Onze leerlingen van het Se-n-Se jaar ‘Maatschappelijke Veiligheid’ ondersteunden de rondgang van de verschillende organisaties en verzorgden het contact met de bezoekers. De leerlingen zijn ieder jaar ook heel fier als ze de ‘poppies’ mogen laten ontploffen als huldebetoon tijdens dit evenement. Een geslaagde dag en een mooi eerbetoon waar wij met onze jarenlange vakexpertise graag aan meewerkten.

(Foto: Kristien Gommers)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *