Ook in Sint Lievens Houtem herdenkt men de gesneuvelde soldaten uit beide Wereldoorlogen…

In de gemeente Sint Lievens Houtem werd de Wapenstilstand herdacht tussendoor het lawaai van kermismolens en luidruchtige speaker tijdens de jaarlijkse jaarmarkt Houtem. Ieder jaar op 11 november is het wapenstilstand, en herdenken we het einde van de eerste wereldoorlog. In gans het land worden de gesneuvelde soldaten van beide wereldoorlogen herdacht en wordt er even stilgestaan bij zij die het leven lieten voor hun vaderland en vochten voor onze vrijheid.

Ook in Sint-Lievens-Houtem werden aan de plaatselijke kerken hulde gebracht. Al was er in Houtem weinig sprake om er even bij ‘stil’ te staan. Terwijl in de nabijheid van de kerk, de kermismolens volop draaiden met luide muziek en even verderop de speaker haar stem liet weergalmen door de luidsprekers voor de prijskamp van de keuring paarden, kon men met moeite iets begrijpen van de speech in het kader van de hulde aan de gedenksteen. Het was voorzitster Arlette Van Tittelboom samen met schepen Sabrina Coppens (NH), bevoegd voor de oud-strijders die de hulde opende. Opvallende afwezige tijdens deze hulde was toch wel burgemeester Tim De Knyf (NH).

Na de toespraken brachten een aantal leerlingen van het Sint-Livinus Instituut een passende tekst rond de oorlog. Tijdens het spelen van ‘Ter velde’ legde schepen Coppens samen met de voorzitster Van Tittelboom een bloemstuk neer aan de gedenksteen. Tussen het lawaai door van de jaarmarkt weerklonk ‘De Vlaamse Leeuw’ en het ‘Belgisch Volkslied’. Het werd een hulde waar weinig respect en eerbied in het teken stond!

(Foto: Guy Coppens)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *