Veilige fietspaden en toegankelijke bushaltes in Herzele…

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legde 1,8 km nieuwe fietspaden aan op de Provincieweg en Steenweg op Aalst (N46) in Herzele. Daarnaast werd de fietsoversteek aan de Oude Trambaan veiliger aangelegd en werden de bushaltes op het traject vernieuwd en toegankelijker gemaakt. De werken duurden ongeveer 3 maanden en kostten ongeveer 1 miljoen EURO. Met dergelijke gerichte en snelle ingrepen wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters het comfort en de veiligheid van fietsers verhogen en meer mensen op de fiets krijgen. Op 10 november zijn de werken afgerond.

Veilige fietspaden en toegankelijke bushaltes. Over een afstand van 1,8 km zijn de fietspaden en bushaltes vernieuwd. Het grootste deel van de bestaande fietspaden kreeg een nieuwe asfaltlaag voor beter rijcomfort.  Op de laatste 150 meter voor het kruispunt Vosken werden de fietspaden aanliggend en verhoogd heraangelegd. Ter hoogte van de Oude Trambaan werd een middeneiland aangelegd, zodat fietsers veilig in twee stappen kunnen oversteken. Behalve de fietspaden werden ook acht bushaltes vernieuwd. Deze hebben nu een verhoogd perron met achterliggende fietspaden. Zo kan iedereen gemakkelijk de bus op- en afstappen en worden conflicten tussen wachtende reizigers en fietsers vermeden.

Veilige schoolroutes. Fietsveiligheid is een prioriteit voor minister Peeters en AWV, zeker met de aanwezigheid van scholen rond de projectzone. “Samen met de lokale besturen verhogen we systematisch de verkeersveiligheid in Vlaanderen drastisch en zeker in de buurt van en op weg naar scholen. Het is zo belangrijk dat we ouders veilige schoolroutes en -omgevingen aanbieden zodat zij hun kinderen zelfstandig en op een veilige manier naar school kunnen laten gaan. Met deze beperkte, maar heel concrete ingrepen maken we snel een voelbaar verschil voor de kinderen die dagelijks van en naar school moeten”, zegt minister Peeters.

“Fietsersbond Zottegem is blij met de uitgevoerde werken. De nieuwe fietspaden zorgen voor een veilige ontsluiting voor de hele noordoostelijke kant van Zottegem. Veiligheid van fietsers, zeker van schoolgaande jeugd, is een absolute prioriteit voor de Fietsersbond”, zegt Rudy Muls. “We willen met AWV verder constructief samenwerken om de vele knelpunten voor fietsers in Zottegem en omstreken te helpen oplossen.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *