Toelichting onderzoek naar mogelijke oplossingen Dendervallei tijdens info-markten…

Met het Strategisch Plan Ruimte voor Water willen De Vlaamse Waterweg nv, het Departement Omgeving en de Provincie Oost-Vlaanderen oplossingen bieden om wateroverlast en waterschaarste in de Dendervallei tegen te gaan. Na een inspraakronde in het najaar van 2022, onderzocht een team van experten zes mogelijke ‘alternatieven’ of combinaties van maatregelen voor de Dendervallei. De resultaten van hun onderzoek stellen ze binnenkort voor tijdens vier info-markten en een online infosessie.

Tijdens vier info-markten en twee online infosessies nemen De Vlaamse Waterweg nv, het Departement Omgeving en de Provincie Oost-Vlaanderen inwoners en geïnteresseerden mee in hun zoektocht naar oplossingen om wateroverlast in de Dendervallei aan te pakken en tegelijk ruimtelijke en maatschappelijke meerwaarden te realiseren. Die info-momenten zijn voor iedereen toegankelijk en geven een inkijk in het project Ruimte voor Water Dendervallei, met vijf combinaties van maatregelen (benoemd tot ‘alternatieven’) om de Dendervallei klaar te stomen voor de toekomst.

De info-markten vinden telkens van 17.00 tot 20.00 uur plaats op: ▪ Maandag 13 november 2023 – Aalst o De Foyer in cc De Werf (Molenstraat 51, 9300 Aalst) ▪ Dinsdag 21 november 2023 – Ninove o Jeugdcentrum De Kuip (Parklaan 1, 9400 Ninove) ▪ Dinsdag 28 november 2023 – Geraardsbergen o Het Koetshuis in cc De Abdij (Abdijstraat 10, 9500 Geraardsbergen) ▪ Dinsdag 12 december – Liedekerke o GC Warande (Opperstraat 31, 1770 Liedekerke) Op de info-markten start elk kwartier een rondleiding. De betrokken experten en vertegenwoordigers van de Vlaamse overheid en Provincie Oost-Vlaanderen geven meer uitleg en beantwoorden vragen. Inschrijven voor de info-markt is niet nodig.

Daarnaast organiseren we een online infosessie op maandag 20 november van 20.00 tot 21.30 uur. Vooraf inschrijven is verplicht en kan via www.ruimtevoorwater.be.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *