Utopia eert Louis Paul Boon met uniek kunstwerk…

Boon verovert zijn plek in de bib van Utopia als grootste schrijver van de stad Aalst. Vanaf maart worden alle werken van en rond Louis Paul Boon centraal in één leesmeubel op de tweede verdieping geplaatst. Met een uniek kunstwerk op het plein geven we het startschot van een expo met foto’s en tekeningen van zijn goeie vriend Paul Van den Abeele. Het permanente leesmeubel rond Aalst zijn bekendste auteur komt op de tweede verdieping en sluit naadloos aan bij de erfgoedwand rond Pieter Daens en Boon. De bezoeker kan zich hier onderdompelen in de werken en het leven van de auteur. Het gekende beeld blijft ook te bewonderen aan de westkant (Peperstraat) van de bibliotheek.

Om het leesmeubel onder de aandacht te brengen en bekendheid te bieden aan de figuur Boon onthult Utopia op vrijdag 15 maart, de geboortedag van Boon, een uniek kunstwerk van Puncheur op het Utopiaplein. Tegelijkertijd opent een expo met foto’s en tekeningen van zijn goeie vriend Paul Van den Abeele. Van den Abeele was persfotograaf bij de Standaard-groep en kende Boon zeer goed. Ze woonden in elkaars buurt, kwamen bij elkaar over de vloer en realiseerden samen een unieke lino-snede ‘Olsjt’ die op de tentoonstelling zal gepresenteerd worden. Om het feestprogramma te realiseren werkte Utopia nauw samen met het Louis Paul Boongenootschap en de zonen van Paul Van den Abeele, Lieven en Niklaas.

Wat kan je vanavond verwachten? Om 18.00 uur is  er de onthulling van het kunstwerk met toespraken van schepen Karim Van Overmeire en kunstenaar Thomas Daem op het Utopiaplein. Om 18.30 uur is er een lezing door Boon-kenner Pat Donnez ingeleid door Luckas Vander Taelen van het Louis Paul Boongenootschap in De Geuzen (inschrijven nodig via deze link) Kostprijs: 10 euro. En om 19.30 uur is er receptie op het Utopiaplein.  Nadien volgt om 20.00 uur het diner met gerecht uit ‘Eten op z’n Vlaams’ in het Utopiacafé (inschrijven nodig via het Louis Paul Boongenootschap). Tussendoor brengen leerlingen van de Academie voor Podiumkunsten poëzie van Boon. De expo ‘Louis Paul Boon door de lens van Paul Van den Abeele’ is te bezoeken tot en met zaterdag 18 mei 2024.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *