UNIZO komt op voor alle ondernemers in Denderleeuw…

De lokale verkiezingen van oktober 2024 zijn achter de schermen al in volle voorbereiding. Ook voor UNIZO Denderleeuw is de tijd rijp om enkele suggesties te doen voor een ondernemers-vriendelijk beleid in Denderleeuw en deelgemeenten. Het UNIZO-bestuur heeft in samenspraak met haar leden en met de Raad voor Lokale Economie vijf bevattelijke prioriteiten bepaald en zal ervoor ijveren dat die worden aangepakt door het volgende gemeentebestuur. De vijf prioriteiten waar UNIZO Denderleeuw de nadruk op legt zijn: Geef iedere nieuwe ondernemer een warm onthaal en blijf gevestigde ondernemers steunen . UNIZO Denderleeuw en De Raad Lokale Economie organiseren jaarlijks met de steun van de gemeente een moment om de nieuwe ondernemers die dat jaar gestart zijn, te verwelkomen. Op de Dag van de Ondernemer vieren we de gevestigde ondernemers. We vragen dat deze steun van de gemeente behouden blijft.  We bevelen de gemeente aan om een brief te sturen naar elke nieuwe ondernemer. Naast een algemene toelichting van de diensten van de gemeente, vragen we dat ook UNIZO Denderleeuw en de Raad Lokale Economie in de brief worden voorgesteld.

In de vorige legislatuur werd de oprichting van Het Huis van de Ondernemer beloofd. Dit is nog steeds een belangrijke vraag van UNIZO. Ondernemers verwachten in dit Huis terecht te kunnen voor informatie over ondernemen, met een specifieke dienstverlening rond waar te ondernemen in Denderleeuw, Iddergem en Welle (panden en gronden). De dienstverlening aan de ondernemer moet vlot, duidelijk, transparant en informatief zijn. Ook starters moeten hier terecht kunnen voor een eerste advies. Dit pand kan ook dienen als pop-up locatie om gewenste functies in de gemeente aan te trekken.

Zorg ervoor dat overheidsopdrachten helder gecommuniceerd worden aan de lokale ondernemers, zorg voor een transparante gunning, verzamel de adressen van de ondernemers in een database, maak gebruik van Regioleverancier om overheidsopdrachten aan te kondigen en organiseer een sessie “Zakendoen met de Gemeente” in samenwerking met UNIZO.

Maak de kernen van Denderleeuw, Iddergem en Welle aantrekkelijk en beter bereikbaar Ondernemers vragen een betere bereikbaarheid van Denderleeuw, Iddergem en Welle, met zowel aandacht voor ingaand en uitgaand verkeer als een duidelijke signalisatie naar de verschillende centra, een blauwe zone waar klanten voldoende lang kunnen parkeren zonder dat bewoners (met bewonerskaarten) deze plaatsen innemen. Als de klanten al hun weg vinden naar het centrum, dan is parkeren in de nabijheid van de winkel nu nog al te vaak een uitdaging.  De aantrekkingskracht van onze gemeente moet vergroten zodat bijvoorbeeld pendelaars ook terugkerende klanten worden. Streef ernaar dat Denderleeuw, Iddergem en Welle aantrekkelijk zijn voor doelgerichte shoppers en niet alleen voor voorbijgangers.

De belasting op drukwerk is nefast voor kleine ondernemers die deze vorm van publiciteit nodig hebben om hun klanten te bereiken. Indien het afschaffen onmogelijk is, ga dan voor een belastingreglement waarbij lokale ondernemers vrijgesteld worden of waarbij beperkte oplages of formaten uitgezonderd worden. UNIZO en de Raad Lokale Economie gaan hierover graag in gesprek.

Michèle Van der Waerden, voorzitter UNIZO Denderleeuw: “Onze politici zijn zich nu aan het warmlopen voor de verkiezingen van oktober 2024 en dus grijpen we deze kans om aandacht te vragen voor de ondernemers in onze gemeente. Vanuit UNIZO Denderleeuw geven we met deze 5 prioriteiten duidelijk aan wat een ondernemersvriendelijk beleid volgens ons moet inhouden. Het is nu aan de kandidaten om met onze suggesties aan de slag te gaan én aan de ondernemers om in oktober 2024 ondernemend te gaan stemmen.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *