Stad Aalst voert tijdelijk alcoholverbod aan stationsbuurt in…

De stad Aalst vaardigt vanaf donderdag 14 december 2023 tot en met woensdag 31 januari 2024 een alcoholverbod uit in de openbare ruimte voor de stationsbuurt. Het verbod komt er nadat er aanhoudende ernstige problematieken van openbare dronkenschap werden vastgesteld. De maatregel, die werd goedgekeurd op de gemeenteraad van 28 november 2023, kadert in een algemeen en breder veiligheidsplan. “De leefbaarheid en veiligheid in de Aalsterse stationsbuurt zijn prioritair. Niet minder dan 20.000 passanten per dag, al dan niet student, toerist, bewoner of pendelaar, moeten er zich veilig kunnen voelen. Ook de toenemende marginalisering en verloedering van de buurt moet anticipatief worden behandeld. Toestanden zoals we die de dag van vandaag kennen in de Brusselse stations, moeten vermeden worden”, zegt burgmeester Christoph D’Haese.

In de stationsbuurt is er een zware aanhoudende problematiek van overlast waaronder openbare dronkenschap, verbaal en fysiek geweld. In de strijd tegen de overlast en criminaliteit ontrolt de stad in samenspraak met de lokale politie een alcoholverbod in deze regio. Aan de politie wordt de opdracht gegeven om het nodige te doen en te controleren of dit reglement wordt nageleefd.

Het alcoholverbod geldt voor iedereen die zich binnen de perimeter bevindt. Het verbod is niet van toepassing op de vergunde terrassen tijdens de openingsuren van de horeca-inrichtingen en niet op de door het gemeentebestuur vergunde, toegelaten of georganiseerde activiteiten, evenementen of manifestaties. Het niet naleven van het alcoholverbod kan aanleiding geven tot een GAS-boete en het in beslag nemen van alcoholische dranken. Gesloten alcoholrecipiënten kunnen eveneens in beslag genomen worden door de politie, wanneer de overtreding van dit reglement gepaard gaat met openbare dronkenschap.

Het alcoholverbod is van toepassing binnen de stationsbuurt. Dit betekent concreet: Albert Liénartstraat, Graanmarkt, Bauwensplein, Majoor Charles Claserstraat, Cumontstraat Statieplein, Dendermondse steenweg, Stationsstraat, Denderstraat incl. Zwartehoekbrug, Vaartstraat incl. Sint-Annabrug, Dr. André Sierensstraat, Van Geemstraatje, Esplanadeplein, Van Wambekekaai, Esplanadestraat, Veldstraat, Fabriekstraat, Vooruitgangstraat, Gheeraerdtsstraat, Werf en Werfplein, Jagerspaden, Tragel.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *