Tweede dag Carnaval Aalst brengt sfeer op de Grote Markt…

Na een schitterende zondagsstoet werd de carnavalist ook op maandag verwend: de groepen trokken nogmaals door de straten, de Aalsterse Gilles stampten met hun bezemdans de wintergeesten uit de grond en de ajuinworp leverde opnieuw een winnaar van de Gouden Ajuin op. ’s Avonds volgde de prijsuitreiking. De stad levert dit jaar enorme inspanningen om Carnaval duurzamer te maken. Zo zijn er maar liefst 300 000 herbruikbare bekers in omloop bij de cafés. Naast de 3 inzamelpunten en de deelnemende horecazaken waar je je beker kunt inruilen, zijn er ook ecoteams van Mooimakers op pad om herbruikbare bekers die op de grond of op de vensterbanken worden achtergelaten, in te zamelen. De ecoteams ervaren heel positieve medewerking van alle carnavalisten. Na drie dagen kan de stad de balans opmaken van het opgehaalde afval, maar het ziet er naar uit dat het een pak minder zal zijn dan de voorbije jaren.

Na de jaarlijkse bezemdans van de Aalsterse Gilles, is het op carnavalsmaandag ook altijd uitkijken naar de Ajuinworp. Duizenden snoepajuintjes werden door Prins Carnaval Vincent en zijn entourage vanaf het stadhuis de wachtende menigte ingegooid. 100 gelukkigen vingen een mooie prijs, maar de hoofdprijs – een gouden juweeltje – ging naar niemand minder dan Alex Bouchat. De dertienjarige Aalstenaar kwam samen met zijn ouders en zus voor de derde keer naar de Ajuinworp. En wat bleek? Derde keer, goed keer. Want hij ving voor het eerst een prijs. En wat voor één: een hip gouden juweeltje, een ontwerp van Chloë en Fré van goudsmidatelier Claessens.

Controle op gebruik e-sigaret (vape) De hele feestzone werd opnieuw de klok rond nauwlettend in de gaten gehouden. Zowel overdag als ’s nachts werd de politie opgeroepen voor kleine schermutselingen, waaronder ook voor een paar megakarren. In totaal waren er 6 bestuurlijke aanhoudingen en 4 gerechtelijke overbrengingen. Er werden 4 onmiddellijke schikkingen uitgeschreven en 1 PV voor drugs opgemaakt. De politie deed 23 vaststellingen van niet toegestaan bezit of gebruik van vapes. 5 wildplassers kregen een boete. De Whiskeyploegen deden 3 vaststellingen bij -16-jarigen en 7 bij personen jonger dan 18 jaar.

Op maandag werden in totaal 100 mensen verzorgd door de hulpposten, waarvan 90 meerderjarigen. Er waren drie alcoholgerelateerde verzorgingen bij minderjarigen. 34 carnavalisten kwamen op de spoedafdeling terecht, waarvan 32 meerderjarigen. Voor de brandweer verliep de tweede carnavalsdag en -nacht rustig. De ambulance van de brandweer moest gisteren één keer uitrijden om hulp te bieden aan carnavalisten. Alle andere interventies van de brandweer en de ambulancedienst van de brandweer waren niet carnavalsgerelateerd.

Vandaag dinsdag 13 februari 2024, is de dag van de Voil Jeanet Vandaag is het alweer dag drie van Aalst Carnaval. Na een tweede feestnacht blazen de Voil Jeanetten nu verzamelen. Om 15 uur vertrekt de Voil Jeanettenstoet op de Grote Markt. Om 21.00 uur staat de popverbranding op het programma. Dan sluit Prins Vincent officieel deze carnavalseditie af. Maar niet zonder nog een laatste carnavalsnacht op de pleinen en in de cafés

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *