Tour Elentrik zorgt voor kleur op elektriciteitskasten…

Op zaterdag 14 mei werd het street art-project ‘Tour Elentrik’ ingehuldigd, waarbij 24 elektriciteitskasten in de gemeente opgefleurd werden met een laagje kunst. Het thema ‘bekende kunstwerken met een link naar de Dender’ werd door elke kunstenaar anders ingevuld. Stap of fiets dus zeker de route en ontdek ze allemaal. “In februari 2022 hebben we een oproep gelanceerd om Denderleeuwse artiesten de kans te geven hun eigen elektriciteitskastje te beschilderen. Uiteindelijk werden 16 kunstenaars uitgekozen, waaronder twee duo’s, bestaande uit Denderleeuwenaren en professionele artiesten. Stuk voor stuk mensen met een passie voor kunst, tekenen of schilderen. Er zitten ook veel jonge mensen tussen, waaronder de jongste 9 jaar oud. Deze creatievelingen gingen in april aan de slag en laten nu hun kunsten zien aan de buitenwereld. We zijn enorm tevreden met dit project, de straten zijn opgefleurd en elk ontwerp nodigt uit om er wat langer bij stil te staan”, zegt schepen van Cultuur Alberic Sergooris.

“Dit project is een samenwerking met Treepack, zij zijn gespecialiseerd in muurschilderingen en street art-projecten voor de publieke en private sector. Samen met ons coördineerden ze dit project. Je kan de volledige route te voet doen of met de fiets. De kaart kan je downloaden via onze website, RouteYou of is op papier te verkrijgen in onder andere het Kasteeltje en Administratief Centrum”, zegt schepen voor Communicatie Marnick Vaeyens.

“Voor dit project hebben we elke artiest in de kijker gezet op onze website met een eigen pagina met biografie en ruimte om te vertellen wat hen inspireerde. Elke kastje heeft ook een QR-code die doorverwijst naar de pagina van die kunstenaar. Zo kunnen wandelaars en fietsers meteen wat meer info lezen op hun smartphone ‘, vult schepen voor Communicatie Marnick Vaeyens aan. De wandel- en fietsroute van dit kunstenparcours vind je op www.denderleeuw.be/tourelentrik.

(Foto: Denderleeuw)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *