Ros Balatum zet Grote Markt van Aalst op stelten…

Wie gisterennamiddag in het centrum van Aalst rondliep kon er niet aan ontwijken. Het Vredeplein en de Grote Markt liep afgeladen vol. De shoppers in de Nieuwstraat moesten het ontgelden voor de enige echte ware Perenommegank. De Aalstenaars waren getuige van de blijde intrede van het Ros Balatum op de Grote Markt van de ‘Keizerlijke Stede’. Veel Dendermondenaren probeerden dit alsnog te verhinderen door de nacht voordien door de stad te trekken, om affiches te plakken om een lage emissiezone af te kondigen.

Tijdens de optocht van op het Vredeplein naar de Grote Markt, werd er door het schepencollege van Dendermonde kopvlees zonder ajuin uitgedeeld. Piet Buysse, de burgemeester van Deiremonne stak de draak met de Oilsjtenaars. Christoph D’Haese, den berremeester van Oiljst verweet hem dan weer van het dragen van slecht schoeisel. Een van de woordvoerders van de Aalsterse Draeckenieren Anton Cogen riep op voor waakzaamheid bij de Aalstenaars. De Dendermondenaars zijn naar hier gekomen om te spioneren riep hij.

Binnen twee weken gaat in Dendermonde de Ros Beiaardommegang door. D’ Haese riep op, als je daar naartoe gaat, pakt voldoende ajuinen mee. Het was erg druk op de Grote Markt. De weergoden waren zeer gunstig gezind. Meer foto’s zijn te zien op onze Facebook-pagina, en een korte reportage kan u terugvinden op ons YouTube-kanaal.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *