Taalbubbles opnieuw van start in Aalst…

Ook dit jaar organiseert de stad Aalst een zomerschool voor leerlingen die hun Nederlands willen bijspijkeren. Er zijn 143 kinderen tussen 5 en 18 jaar ingeschreven. Ze komen uit 30 verschillende Aalsterse scholen. “Taalbubbels verwelkomt kinderen van onder andere Afghaanse, Oekraïense, Rwandese, Portugese, Roemeense, Turkse, Syrische, Russische en Congelese nationaliteit,” stelt schepen van inburgering Karim Van Overmeire (N-VA). “Om op 1 september goed te kunnen starten, is het belangrijk om de taalachterstand zoveel als mogelijk weg te werken. Dat is goed voor het betrokken kind, maar natuurlijk ook voor de leerkracht en anderen kinderen in de klas.”

In de voormiddag volgen de kinderen les op de locatie van de Academie voor Beeldende Kunsten aan de Capucienenlaan. In de namiddag zijn er sport-, spel- en crea-activiteiten in het Nederlands. Op die manier leren de kinderen ook Nederlands in een andere context dan in de les”, legt schepen Van Overmeire uit.

Op woensdag 3 augustus staat er ook een oudermoment gepland. De ouders krijgen dan info over waar je Nederlands kunt leren en oefenen en over de projecten van team inburgering van de Stad, Huis van het Kind, vrijetijdsbesteding, enz…

(Foto: Karim Van Overmeire)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *