STERK! wil meer controle bij toewijzing van sociale woningen…

Al vele jaren kunnen gemeenten laten onderzoeken of huurders van een sociale woning buitenlandse eigendommen bezitten. In Erpe-Mere werd dit nog nooit gedaan! STERK! is de enige partij die al jaren vragende partij is om dit ook in onze gemeente te laten onderzoeken. Telkens komt het antwoord: “We kunnen dat niet”. Ook de voorbije gemeenteraad werd dit antwoord bovengehaald. Fout! Het is de keuze van de meerderheid om dit niet te doen. Een keuze die wij onmogelijk kunnen begrijpen. STERK! wil elk misbruik van het recht op een sociale woning bestrijden. Het kan niet zijn dat een eigenaar van een woning in het buitenland in Erpe-Mere een sociale woning bewoont gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. Sociale huurwoningen moeten voorbehouden worden voor de doelgroep die er effectief recht op heeft.

De gemeente kan samen met de ‘sociale huisvestingsmaatschappij’ een gespecialiseerde firma aanstellen die dit onderzoek kan uitvoeren. Voor STERK! is dit de kern van goed bestuur. Dergelijke onderzoeken zijn niet alleen toegelaten, maar zelfs een plicht van een meerderheid die als een goede huisvader omgaat met de sociale woningen.

Waarom wil de meerderheid van N-VA en CD&V dit niet laten onderzoeken, vraagt Dirk Jannsens van STERK! zich af. De Vlaamse regering zal in de komende jaren 5 miljoen euro extra uittrekken om te onderzoeken of sociale huurders bezittingen of vermogen hebben in het buitenland en dus mogelijk geen recht op een sociale woning hebben. Iets wat wij dus toejuichen. Hopelijk zal Erpe-Mere haar beleid herzien en nu wel de nodige onderzoeken laten uitvoeren! Wij volgen dit alvast op.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

1 Reactie op STERK! wil meer controle bij toewijzing van sociale woningen…

  1. Willy Verle ( jurgen) schreef:

    zal wel zijn dat er eens controle word gedaan er zijn mensen die dat nodig hebben en sociaal huis omdat ze er slecht aan toe zijn en onderdak kunnen krijgen op sociaal tarief en niet aan mensen die in het buitenland en villa staan hebben en hier profileren als arme ze zouden nog op het ocmw kunnen staan ook en trekken maar ja zoals ze zeggen hier in belgie is maar een woord die ze kunnen tis te moeilijk en dat is met alles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *