Grote carnavalsaffiche op Tereos-toren moet weer verdwijnen…

Het is intussen een traditie geworden in Aalst dat men bij grote evenementen een ultra grote affiche ophangt aan de wand van de Tereos-toren ter hoogte van het Werfplein in Aalst. Dat is ook al enkele jaren het geval voor de Aalsterse carnavals-vieringen. Het zijn de leden van de Bien Trezen die elk jaar met dit initiatief uitpakken. Gezien we momenteel midden in een coronapandemie zitten, en carnaval voor dit jaar toch al afgelast was, vindt huidig burgemeester Christop D’Haese het niet het moment om dergelijke affiche op te hangen. “Er werd dit jaar ook geen aanvraag voor ingediend, en er werd geen vergunning voor verleend, zegt D’Haese.

Op zijn sociale media schrijft D’Haese: Aalst houdt van Carnaval. Ook U en ik. Eens carnavalist, altijd carnavalist. Beste Willy (Van Mossevelde), het zijn echt niet de tijden om ‘free Willy’ te spelen, hoe graag ik ook de Bien Trezen zie. “Een persconferentie over een nieuwe carnavalsaffiche, zoals de voorzitter van AKV De Bjein Trezen aankondigde, kan helaas niet doorgaan. In coronatijden wil de Aalsterse veiligheidscel hiervoor geen toelating geven,” zegt D’Haese. Gastpreker zou Marc Van Ranst zijn. Ofwel is de aankondiging een grapje van de organisatoren en dan is het geestig gevonden. Ofwel is het geen grapje en plant men een echte persvoorstellin g, al dan niet met gastspreker. Maar in beide gevallen is de conclusie dezelfde: het is momenteel niet toegelaten om voorstellingen of evenementen te organiseren. Het is niet veilig en bovendien riskeren we een domino-effect. De lat ligt voor iedereen gelijk.

Sorry Willy, maar soms moet het medisch bewustzijn worden aangescherpt of wakker worden gehouden. We dienen nu nog even te focussen op de maatregelen die de pandemie onder controle moeten houden, en nadien vliegen we er dubbel zo hard in. U begrijpt mij wel! Wel, tot noste joor!

Willy Van Mossevelde moet nu het carnavalsdoek aan de Tereos-toren opnieuw laten verwijderen. Hij voegt er nog meteen aan toe ook de afspraak met Marc Van Ranst voor nu vrijdag tijdens de persconferentie te zullen afbellen. het zal niet meer vandoen zijn Marc. Alles wat ludiek bedoeld was, dreigt nu volledig verloren te gaan.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *