Springuur zorgt voor een spetterende start van academiejaar…

Aanstaande vrijdag 30 september vindt op de Hopmarkt van Aalst het evenement ‘Springuur’ plaats. Een studenten welkomst festival waarmee het begin van het academiejaar goed ingezet kan worden. Het event is een samenwerking tussen de stad Aalst, Cinema, HoGent en Odisee. Beide hogescholen werken actief mee aan de promotour en zullen ook met standen aanwezig zijn op het terrein. Daarnaast vinden we lokale en bovenlokale dj’s, gratis gadgets en leuke animatie terug op het programma. De toegang tot het festival is gratis, start om 16.00 uur, en duurt tot 23.30 uur. De Hopmarkt zal omgetoverd worden tot één groot feest. Met headliners als dj Double D, StuBru-gezicht Eva De Roo en een dj-battle tussen Eagl en Kestified wordt dit gegarandeerd een avond om nooit te vergeten.

“Enige jaren geleden kende Aalst een welkomst event voor de studenten. Met nu twee tophogescholen die opleidingen bieden aan een pak studenten in onze stad zijn we heel blij dat hier terug nieuw leven ingeblazen wordt. Hiermee zetten we ook Aalst op de kaart voor jongeren en studenten,” zegt schepen van Jeugd Katrien Beulens (onafhankelijk).

Schepen van Onderwijs Karim Van Overmeire vult aan: “Aalst is al langer gekend als scholenstad. Dagelijks komen meer dan 20.000 kinderen en jongeren hier naar school. Het is dus niet meer dan logisch dat de stad ook een thuisbasis vormt voor hogescholen en dat zetten we als stad graag mee in de kijker.” Na het festival kunnen alle jongeren huiswaarts keren of nog wat nagenieten in één van de Aalsterse jeugdcafés.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *