Politie Aalst houdt controleactie in kader van overlast en onveiligheidsgevoel in omgeving Varkensmarkt en station…

Deze namiddag organiseerde Politie Aalst een controleactie in de omgeving van de Varkensmarkt en het station. Zowel personen, handelszaken als het naleven van de verkeersregels werden gecontroleerd. Aan de actie namen agenten van zowel de hondenbrigade, interventie, de verkeersdienst, de wijkdienst als de recherche deel. Tijdens de actie werd er aselect gecontroleerd. Dit wil zeggen dat in eerste instantie de personen werden gecontroleerd waarbij de stille drugshond van de federale politie een signaal gaf. Een stille drugshond is een hond die aangeeft wanneer hij (restanten van) verdovende middelen ruikt bij mensen. De hondengeleider liep samen met de hond langs de passanten in de omgeving. Wanneer de hond iemand aanduidde of een geur oppikte, gingen de agenten over tot controle.

Politie Aalst organiseerde de actie om in te zetten op de overlastproblematiek en het onveiligheidsgevoel in de omgeving van de Varkensmarkt en het station. Tijdens de actie werden er controles uitgevoerd van personen, handelszaken en het naleven van de verkeerswetgeving. Dit alles gebeurde in samenwerking met verschillende partners zoals de federale politie, het FAVV, de DIV en de RVA.

De actie leverde enkele mooie resultaten op. Er werden 9 PV’s opgesteld voor drugsbezit, 2 personen werden betrapt op schending van hun gerechtelijke voorwaarden en verschillende verkeersovertredingen werden ook geverbaliseerd. Er werd ook ingezet op de controle van handelszaken. Om het verrassingseffect van de controle zo groot mogelijk te houden en de omgeving zo snel mogelijk onder controle te hebben, werd de straat tijdelijk afgezet. Het FAVV gaf hierbij enkele aandachtspunten mee aan de uitbaters.

Ook de burgemeester kwam tijdens de actie ter plaatse. “Mensen moeten zich in Aalst opnieuw veiliger gaan voelen en strafbare gedragingen moeten zo snel als mogelijk worden geverbaliseerd. Vandaar heel goed gerichte controles in kritische buurten als daar zijn de stationsomgeving en de Molendries. Er zullen nog verschillende acties volgen in de komende weken in verschillende buurten en instellingen met één doel voor ogen: Aalst veiliger en meer drugsvrij maken,” zegt Christophe D’Haese (N-VA).

In totaal namen 22 collega’s van Politie Aalst deel aan de actie van zowel de verkeersdienst, interventie, de wijkdienst, recherche en de hondenbrigade. Zij stonden tijdens de actie steeds in contact met de meldkamer van de Aalsterse politie waar gevolgd werd met de camera’s op het terrein.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *