Schoolstraat blijft struikelblok voor meerderheidspartijen…

Het is al wat geweest rond de verkeerswijziging in de Schoolstraat te Denderhoutem. Het Lokaal Bestuur Haaltert kreeg al bakken vol kritiek over zich heen op de sociale media i.v.m. de bloembakken die er geschrankt werden opgesteld. Tijdens de proefopstelling stonden alle geparkeerde voertuigen rechts van de baan, waardoor het voor de bewoners, automobilisten en de fietsers, ook een pak overzichtelijker was op de baan. Nu hebben ze er een slalom parcours van gemaakt, lees je op menig Facebook-profiel. Hierdoor kon het Lokaal bestuur niks anders dan hun stommiteiten constateren, maar daar is nu een klaar en duidelijk antwoord op gevonden. De baan is nog niet af, al was de deadline 1 mei 2021.

“Wat nog niet definitief kon uitgevoerd worden, is het verplaatsen van de fietssuggestiestrook. De bestaande rode strook wordt verwijderd en er wordt een nieuwe strook geverfd. De nieuwe fietssuggestiestrook loopt dan mee met de geschrankte parkeerplaatsen, zoals te zien is op het plan,” zegt Bart Welleman (N-VA) als schepen bevoegd voor mobiliteit. “De nieuwe fietssuggestiestrook zal zo snel mogelijk aangebracht worden, maar het is nog wachten op droog weer,” aldus Veerle Baeyens (N-VA). De bewoners van en rond de Schoolstraat zullen tijdig verwittigd worden welke dag dat zal gebeuren. Een dag kan er dan niet geparkeerd worden in de Schoolstraat. Doorgaand verkeer zal wel mogelijk zijn.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Schoolstraat blijft struikelblok voor meerderheidspartijen…

  1. Vanmeert schreef:

    Ik denk dat die bloembakken compleet overbodig zijn en er ook niet al te lang zullen staan. Er zijn veiliger oplossingen.

  2. Vanmeert schreef:

    Ik denk dat die bloembakken compleet overbodig zijn en er ook niet al te lang zullen staan. Er zijn veiliger oplossingen. Een doorgang laten voor fietsers is perfect mogelijk,zie andere locaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *