Oppositie blijft met vragen zitten over diftar ophaling…

In de gemeente Erpe-Mere zitten de oppositiepartijen nog altijd verveelt met enkele belangrijke vragen in verband met de huisvuilophaling door ILvA met het nieuwe diftar systeem. Men stelt zich hier de vraag wanneer ILvA zijn gemaakte fouten eens gaat recht zetten. “Bij de eerste diftar ophaling begin april liep er heel wat mis, vooral op het vlak van correcte weging en betaling”, zegt gemeenteraadslid Kevin Knockaert. Zo zijn er een aantal mensen die geen container aangeboden hebben, maar er wel voor aangerekend werden. Anderen kregen dan weer een dubbele rekening, zelfs voor meer gewicht dan hun afvalcontainer kan bevatten. Dergelijk gebrek aan correcte dienstverlening is natuurlijk onaanvaardbaar!

Mensen betalen met het nieuwe systeem sowieso al veel meer voor hun afval. Als er daar bovenop zware fouten gebeuren op het vlak van weging en betaling, is het niet meer dan normaal, dat er een storm van kritiek losbarst op sociale media. Waar er al geen draagvlak was voor het diftarsysteem, voelt men zich er nu ook door opgelicht. En terecht! Ons standpunt over de prijsstijging en het gebrek aan sociale correcties is gekend. Het belangrijkste nu is dat het geld, dat teveel werd aangerekend, snel terug op de rekening komt van de gedupeerde Erpe-Merenaars. Zeker in tijden van corona hebben heel wat mensen elke eurocent broodnodig.

Onze verwachting was dat ILvA hier intussen zelf over gecommuniceerd zou hebben bijvoorbeeld via sociale media, om de mensen gerust te stellen dat onterechte kosten binnen de kortste keren terugbetaald zullen worden. Helaas blijft de informatie hierover uit. We hopen dat de ILvA-vertegenwoordiger van Erpe-Mere deze dringende bezorgdheid meeneemt en de zaken snel worden rechtgezet. Wij hebben hier alvast met aandrang toe opgeroepen tijdens de voorbije gemeenteraad

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *