Schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA) reageert op Lander Wantens (Groen)…

Oppostieraadslid Lander Wantens (Groen) stuurde eerder deze week  een persbericht uit i.v.m. de nieuwe sluitingsmomenten in Aquatopia. Schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA) wenst hier graag op te reageren, en zegt. Met grote verwondering heb ik het recente persbericht gelezen waarin de bezoekersaantallen van Aquatopia worden besproken. Hoewel ik dankbaar ben voor de erkenning van Lander Wantens voor onze positieve ontwikkeling in bezoekersaantallen, voel ik me genoodzaakt om enkele cruciale correcties aan te brengen om een accuraat beeld te schetsen van de situatie. Om te beginnen worden de cijfers verkeerd weergegeven. We mochten inderdaad 6000 bezoekers in het recreatieve gedeelte verwelkomen, echter over een schoolperiode verspreid van januari tot en met augustus. Op vrijdagen tijdens de schoolperiode registreerden we een gemiddelde van 62 zwemmers.

De strategische keuze om het FUN-gedeelte op zondagnamiddag vanaf 12 uur en op vrijdagen tijdens de schoolperiode te sluiten, komt in de eerste plaats voort uit personeelsgebrek. Redder is een knelpuntberoep en door de hoge vereisten in de Vlarem-wetgeving in functie van de veiligheid, is het geen sinecure om steeds voldoende personeel te vinden. We hebben soms al eens moeten sluiten door personeelsgebrek en we zullen in de toekomst, als dat verder nog zou voorkomen, steeds prioritair kiezen om het sportieve gedeelte open te houden. Een shift optimalisatie van het uurrooster van onze huidige redders is daarom een noodzaak om in de eerste plaats sportief zwemmen en leren zwemmen te blijven mogelijk maken.

Tot slot is het belangrijk te benadrukken dat deze beslissing niet gedreven wordt door financiële overwegingen, maar eerder voortkomt uit de noodzaak om als een goede huisvader met onze middelen om te gaan. De bezoekersaantallen op vrijdagavond en zondagnamiddag zijn duidelijk lager dan op andere momenten. Op zondagvoormiddag ontvangen we bv. 3 keer meer bezoekers per uur in het recreatieve gedeelte dan op zondagnamiddag, terwijl de kost van personeel op zondag zeer hoog ligt. Het is dan ook niet meer dan logisch om zondagnamiddag het recreatieve gedeelte te sluiten.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *