RLVA blaast 30 kaarsjes uit, en feest een heel jaar lang…

Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen bestaat 30 jaar! Al 30 jaar lang zet RLVA zich in voor natuur en landschap in de Vlaamse Ardennen, ook in onze gemeente. Gedurende al die jaren heeft RLVA gezorgd voor het aanplanten van vele honderden hoogstam fruitbomen, vele kilometers hagen en heggen, tientallen poelen en andere natuurelementen, en zo het Vlaamse Ardennen landschap weer aangekleed. Ondertussen maken 18 steden en gemeenten deel uit van deze vzw, en is het werkingsgebied gegroeid tot 695 km².

Om ons feestjaar te vieren organiseert RLVA 30 natuurbelevingsactiviteiten, overal in de Vlaamse Ardennen. Van wandelen tot kajakken, van snoeidemo’s tot bosbaden, van een workshop gin maken tot een boottocht, je kan het allemaal meemaken. Neem je aan drie (of meer) activiteiten deel? Dan maak je kans op 1 van de 30 mooie prijzen, met als hoofdprijs een weekendje weg in een prachtige B&B in de Vlaamse Ardennen.

Op zaterdag 20 augustus kan je het landschap bewonderen van op het water. Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen organiseert een kajaktocht op de meanderende Dender in Geraardsbergen. Laat je, per twee personen, in één van de kano’s glijden en geniet van het voorbij glijdend landschap terwijl een gids vertelt je allerlei leuke en interessante weetjes vertelt. Kostprijs: 10 euro per persoon, maximaal 28 deelnemers. Zorg voor sportieve kledij die nat mag worden. Neem eventueel een handdoek en reservekledij mee. Smeer je best goed in bij zonnig weer. Alle info op www.rlva.be/30jaarrlva.

(Foto: vilda Lars Soerick)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *