PVDA Ninove legde een krans neer bij de Ninoofse verzetshelden…

Zondag 8 mei wilde de lokale afdeling van de Partij van de Arbeid (PVDA) de Ninoofse verzetshelden uit de tweede wereldoorlog herdenken en eren. Ze deden dit door een krans neer te leggen aan het monument van de Ninoofse verzetshelden op de stedelijke begraafplaats van Ninove. Ze waarschuwden ook meteen voor het gevaar van extreemrechts en ondersteunen de oproep om van 8 mei een feestdag te maken. 8 mei is de dag waarop in 1945 nazi-Duitsland overwonnen werd. Vandaag komt extreemrechts terug, eerst op hun sloefen, daarna op hun botten. “Laten we van 8 mei opnieuw een feestdag maken” zegt Joachim De Maeseneer, voorzitter van PVDA Ninove. “Om te herdenken en te waarschuwen.” Hiermee steunt PVDA Ninove de vraag van verschillende middenveldorganisaties om van 8 mei opnieuw een officiële feestdag te maken. 

“Extreemrechtse partijen doen zich sociaal voor en kopiëren de thema’s van links. Maar als het er op aankomt stemmen ze dikwijls tegen de gewone werkmens en voor het grote kapitaal, zegt Samuël Van Den Eeckhout. Denken we aan de loonblokkeringswet, het Europees minimumloon, tegen een rijkentaks, tegen loonverlaging van politici…” “Daarnaast zaaien ze haat en proberen ze de werkende klasse te verdelen en tegen elkaar op te zetten.” vult Kimberly Delangre aan. De samenleving van ‘ieder voor zich’ en ‘eigen volk eerst’ zwelt op en tegelijk de ongelijkheid en de verdeeldheid. “De diepe kloof tussen arm en rijk wordt steeds dieper, aldus de Partij van de Arbeid.

PVDA Ninove vroeg tot slot meer aandacht voor onze verzetshelden die tijdens de tweede wereldoorlog hun leven gegeven of geriskeerd hebben om tegen het fascisme te vechten. “Extreemrechtse partijen eren collaborateurs en vragen amnestie voor hen. Anderzijds steunden ze het, gelukkig goedgekeurde, voorstel niet om de Ninoofse verzetsheld Elisa Van Caulaert een straatnaam te geven.” sluit Joachim af.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *