Vlaams Belang Denderleeuw mag parochiezaal voor komst Filip Dewinter op 29 mei en jaarlijks eetfestijn niet meer gebruiken…

Het Vlaams Belang organiseert al jaren o.a. zijn eetfestijn in de parochiezaal van Iddergem. Binnen drie weken is er een brunchgesprek gepland waarbij Vlaams parlementslid Filip Dewinter zijn nieuw boek ‘Omvolking’ komt voorstellen. In september staat dan weer het Stoempfestijn gepland. Op de vorige editie waren er 803 aanwezigen, een pak meer dan het jaar voordien. De voorbije twee jaar kon het eetfestijn door corona niet doorgaan. “Onze partij kreeg hiervoor – net zoals de voorgaande jaren – van de vorige pastoor de toestemming,” zegt Kristof Slagmulder. Om onduidelijke reden mag het Vlaams Belang nu plots de zaal niet meer gebruiken. En men heeft geen oor naar het argument dat er voor beide activiteiten samen reeds honderden kaarten werden verkocht en dus in omloop zijn, en dat er reeds verschillende onkosten werden gemaakt.

De schrik bij onze politieke tegenstanders moet er duidelijk goed inzitten dat men zich verlaagt tot dergelijke praktijken. “Onze partij behaalde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen 26,3%. Een jaar later voor de Vlaamse parlementaire verkiezingen 34%, zegt partijvoorzitter Kristof Slagmulder (VB).

Het is dan ook betreurenswaardig dat de grootste partij van Denderleeuw nu geweigerd wordt in de parochiezaal, een zaal die nochtans steeds voor de gemeenschap openstond? De socialistische seniorenbond (S-Plus) organiseerde op donderdag 21 april in dezelfde zaal ook nog een activiteit: geen probleem blijkbaar… Blijkbaar beschouwen sommige politieke tegenstanders Vlaams Belangers als minderwaardige burgers?

Beide activiteiten zullen zeker doorgaan. De nieuwe locatie wordt later nog meegedeeld. “Het Vlaams Belang is uiteraard niet van plan om zich te laten muilkorven en overweegt juridische stappen, voegt Slagmulder er nog aan toe.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *