Provincie voert nieuw zwemreglement in De Gavers in…

Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen keurde een nieuw zwemreglement goed voor de provinciale recreatiedomeinen met zwemwater. Daar hoort ook recreatiedomein De Gavers in Onkerzele bij. Met een duidelijke set van maatregelen wil de Provincie de werking van de domeinen maximaal op elkaar afstemmen en volop inzetten op veiligheid, zowel voor de bezoekers als voor de domeinmedewerkers. In De Gavers kan je van mei tot september gebruikmaken van de zwemvijvers met strand. Tijdens het zomerseizoen van 2022 kregen verschillende recreatiedomeinen met zwemwater af te rekenen met een grote drukte en een reeks incidenten. Daarom heeft de Provincie het zwemreglement voor haar domeinen aangepast. Vanaf 1 juni zullen bezoekers ouder dan 12 jaar hun identiteitskaart verplicht moeten laten inlezen, willen ze toegang tot de zwemzone. Alle gegevens worden verwerkt conform de privacywetgeving. Wie geen identiteitskaart bij zich heeft, kan niet zwemmen. Kinderen onder de 12 jaar moeten vergezeld zijn van een meerderjarige.

Er werden duidelijke kledij voorschriften voor enerzijds het zwembad en anderzijds het strand opgemaakt. Deze zullen zowel online als ter plekke goed zichtbaar zijn. Enkel aansluitende zwemkledij of een zwemshort tot boven de knie is toegelaten. Zwemkledij moet bovendien vervaardigd zijn uit materiaal dat specifiek bedoeld is om in te zwemmen. Daarnaast worden ook de huisregels geüniformeerd over alle domeinen heen.

Om het geheel aan nieuwe maatregelen gekend en gedragen te krijgen, wordt via alle mogelijke kanalen gecommuniceerd. Al op de parking, maar ook aan de ingang, in de wachtrij en aan de kassa van het domein zal duidelijk aangegeven zijn of de zwemzone al dan niet volzet is en wat de toegangsvoorwaarden zijn.

Ook online wordt via de websites en de sociale media van de domeinen aangegeven of er nog tickets zijn. Om veiligheidsredenen en om bezoekers een fijn bezoek te garanderen is de capaciteit van de verschillende zwemzones beperkt.

De ticketverkoop voor warme dagen gaat snel, dus we raden aan om er op tijd bij te zijn. Zo vermijden bezoekers dat ze zich nodeloos verplaatsen of staan aan te schuiven in de hitte. Mensen die toch nog de dag zelf zonder ticket willen vertrekken, kunnen voor een gesloten kassa staan. Op de webshop is het resterende aantal tickets te zien. Hou ook de sociale media van de domeinen in de gaten.

In de meeste domeinen kan je gratis binnen. Je betaalt dan specifiek voor de strandzone of het zwembad. In ieder geval heb je een geldig toegangsbewijs nodig voor de strandzone of het zwembad. Bezoekers die de rust verstoren, het reglement niet naleven of overtredingen begaan, kunnen een toegangsverbod krijgen.

Om de domeinmedewerkers te sterken in hun taken worden opleidingen en materiaal voorzien. Naast het eigen personeel staan verder ook externe veiligheidsagenten in voor de veiligheid en naleving van het reglement. Ten slotte wordt ook samengewerkt met de gemeente en politie waar dat nodig is.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *