Projectontwikkelaar NEW steunt SOS Schulden op School…

Naar school gaan hoort voor elk kind een leuke ervaring te zijn. Helaas maken veel ouders zich nog steeds te veel zorgen over de schoolkosten. Bij projectontwikkelaar NEW en vzw SOS Schulden op School zijn ze van mening dat schoolkosten geen drempel mogen vormen voor het recht op onderwijs. SOS Schulden op School kan dankzij NEW dan ook rekenen op extra middelen om onderwijsongelijkheid aan te pakken.

Steun voor lokaal goed doel ‘SOS Schulden op School’ “Bij elke nieuwbouwontwikkeling die NEW realiseert willen we niet alleen de buurt mooier maken maar sponsoren we ook steeds een lokaal goed doel. Op die manier dragen we letterlijk en figuurlijk ons steentje bij,” vertelt Maxime Koot, zaakvoerder bij NEW, “Omdat onderwijs een essentiële bouwsteen is binnen onze maatschappij, hebben we dan ook geen moment getwijfeld om ons engagement uit te spreken voor de vzw Schulden op School.”

Bij elke verkoop van een appartement binnen het nieuwbouwproject MOOS in Aalst ging een bedrag van 500 euro naar de vzw. Geld dat nuttig ingezet kan worden om kwetsbare jongeren in de maatschappij te ondersteunen. “Minstens 1 kind op 7 leeft in armoede en dat weegt op die kinderen. De brede en warme steun vanuit de samenleving en zo ook de ondersteuning van NEW geeft ons de kans om elke dag opnieuw het verschil te maken in de scholen,” aldus voorzien Johan van Biesen.

De Doorgeverij De middelen die NEW voorziet zullen ingezet worden bij ‘De Doorgeverij’, een project in samenwerking met de vzw. In dit project wordt ingezet op een kostenbesparend alternatief voor de belangrijke schoolkosten door de gebruiksduur van onder andere handboeken en andere schoolbenodigdheden te verlengen. Een project dat een dubbel doel dient want hierdoor worden niet alleen de ‘schulden op school’ verminderd maar het verkleint ook de afvalberg.

Bij NEW, een projectonwikkelaar gespecialiseerd in duurzame nieuwbouwwoningen en appartementen, gaan een luxueuze woonbeleving en sociaal engagement hand in hand. In Aalst ontwikkelden ze recent het prestigieuze woonproject MOOS dat zich onderscheidt dankzij een ultiem wooncomfort en prachtige leefterrassen. Alle wooneenheden, die trouwens allemaal verkocht zijn, werden gebouwd volgens het BEN-principe en voldoen aan de hoogste energienormen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *