Ninove betovert met winterse pracht en een fijn programma tijdens eindejaar…

Tijdens de eindejaarsperiode transformeert de wortelstad Ninove tot een betoverend winterwonderland. Met fonkelende lichtjes, betoverende shows en een scala aan winterse activiteiten wordt het stadscentrum omgetoverd tot een magische plek voor jong en oud. Van begin december tot midden januari straalt het stadscentrum van Ninove in een betoverende gloed dankzij duizenden fonkelende lichtjes. Het oud stadhuis en ‘t Oeverstekske worden uitgelicht, terwijl verrassende eyecatchers (waaronder een betoverende videoprojectie in de Beversteeg) de avondwandelingen sieren. Op 22 december komt het oud stadhuis tot leven met een unieke laser- en lichtshow. Op 27 december doorkruisen verlichte tractors het centrum, en op 29 december vormt de archeologische site aan de Abdijkerk het toneel voor de betoverende ‘Nacht van het Vuur’ met vuur en acrobatie.

Op 10 december onthult een geleide wandeling naar de kerstmarkt in Pollare de fascinerende achtergrond van diverse kerstgebruiken. Op het plein aan Ninia Shopping Center zorgt een levensgrote snowglobe tijdens het weekend van 16 december voor een echt winterse sfeer. Bezoekers kunnen deelnemen aan de kerstbandenslide, winterkermis en andere activiteiten voor jong en oud.

Op zaterdag 16 december brengt het Oudstrijdersplein de winterse temperaturen omhoog met een dj-set van Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob. Bezoekers kunnen genieten van animatie, warme drankjes, en hapjes bij de Zizi Coin Coin winterbar. Voor de zekerheid is er een grote tent aanwezig.

Voor last-minute kerstinkopen op 22 december openen 30 deelnemende handelaars in de binnenstad tot minstens 20 uur hun deuren. De avond wordt afgesloten met een muzikaal lichtspektakel met lasers, vuur en dans aan het oud stadhuis. Een grote tent staat paraat bij eventuele regen.

Het Huis van het Kind organiseert op 20 december een knusse knutselnamiddag voor kinderen vanaf 6 jaar. De Jeugdraad Voesj daagt kinderen uit met een kleurwedstrijd waarbij de kerstman ‘Rudy’s mooiste Kerst’ van Kathleen Amant schenkt aan de winnaar.

Bij aankopen op de markt op 5, 12, 19 en 26 december maak je kans op het winnen van marktbonnen. Op 26 december wordt de prijsuitreiking gevierd met de kerstman, -vrouw en een ballonplooier, vergezeld door de vrolijke deuntjes van muziekband Inze Pokket.

Alain Triest, bevoegd voor lokale economie: “Dit jaar starten vroeger met de kerstverlichting, om iedereen sneller dan de voorgaande jaren in de feeststemming te brengen. We voorzien ook heel wat fijne activiteiten, waardoor het zeker de moeite wordt om in deze feestperiode af te zakken naar het stadscentrum!”

Voor meer informatie, bezoek www.ninove.be/ninove-wintert.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *