Open Vld Herzele stelt nieuwe lijsttrekker voor…

Nadat burgemeester Johan van Tittelboom vorige maand bekend maakte geen politiek kandidaat meer te zijn bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in het jaar 2024, moest Open Vld Herzele op zoek naar een nieuwe lijsttrekker en tevens ook een kandidaat burgemeester. Die vonden ze in de figuur van eerste schepen Benjamin Rogiers. Rogiers, reeds actief in de gemeentepolitiek sinds 2000, startte zijn carrière als voorzitter van Jong Vld Herzele. In 2006 werd hij rechtstreeks verkozen en fungeerde als fractieleider om in 2012 verkozen te worden tot schepen. In 2018 haalde hij na Johan Van Tittelboom de meeste stemmen in de gemeente Herzele. “We kennen Benjamin allemaal als een sociaal en geëngageerd politieker die de belangen van onze inwoners steeds vooropstelt. Dat profiel maakt Benjamin het meest geschikt als lijsttrekker en kandidaat burgemeester voor Open Vld Herzele,” aldus voorzitter Patrick Van de Casteele. “We zijn er dan ook van overtuigd dat de kiezer ons hierin zal volgen.”

“Afscheid nemen van de gemeentepolitiek valt mij zwaar,” zegt een geëmotioneerde Johan Van Tittelboom, “maar ik maak graag tijd voor iets nieuws. Dat Benjamin in mijn voetsporen mag treden als lijsttrekker maakt dat afscheid een beetje minder zwaar. Benjamin leerde de knepen van het politieke vak van mijn vrouw als parlementair medewerker. Ik beschouw hem zowat als mijn politieke zoon en steun hem dan ook ten volle,” zegt de huidige burgervader Johan Van Tittelboom.

“Al van kleins af aan ben ik geïntrigeerd door de lokale politiek”, zegt kersvers lijsttrekker Benjamin Rogiers, “mijn ouders waren goed bevriend met wijlen burgemeester Marcel Van Daele. Als jonge knaap keek ik enorm op naar deze man en zei dan ook steevast net als hem te willen worden. Marcel nam mij dan ook mee tijdens de verkiezingen van 2006 en ook Johan Van Tittelboom steunde mij in mijn eerste politieke stappen.”

“Ik ben enorm vereerd dat Open Vld Herzele mij unaniem voordraagt als lijsttrekker en kandidaat burgemeester voor de verkiezingen van oktober 2024. Ik zal er alles aan doen om dat vertrouwen niet te schenden,” vult Rogiers nog aan.

Rogiers gaat nu, samen met voorzitter Van de Casteele aan de slag om een lijst samen te stellen teneinde de belangen van alle Herzelenaren te behartigen en de liberale beleidsvisie in Herzele verder uit te stippelen. “Dat moet een mix worden van nieuwe en vertrouwde gezichten, van jong en oud, maar vooral van Herzelenaren die Herzele in hun hart dragen,” sluit Benjamin Rogiers nog af.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *