Oost-Vlaamse zorgberoepenrally in Ninove…

Gisteren resp. donderdag 16 november 2023, organiseerden Provincie Oost-Vlaanderen, stad Ninove, Het Beroepenhuis vzw en partners uit de zorg- en welzijnssector een zorgberoepenrally1 om leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs warm te maken voor zorgjobs. In Ninove maakten de leerlingen onder meer kennis met de beroepen van ergotherapeut, kinesitherapeut, logopedist, verpleegkundige, verzorgende en zorgkundige. Door zelf verschillende zorgtaken uit te voeren, ontdekten ze of ze over de interesse en talenten beschikken om voor een job in de zorg- en welzijnssector te kiezen en hiervoor een opleiding te volgen. 

Een leerling getuigt: “Ik wist niet dat de taken in de thuiszorg zo gevarieerd zijn. Dat spreekt mij heel hard aan.” Een andere leerling vult aan: “Dankzij deze rally heb ik een veel beter zicht gekregen op wat verschillende jobs in de praktijk inhouden.”  “De deelnemers maken op een actieve manier kennis met diverse beroepen in de zorg- en welzijnssector. Dit helpt hen om een goede vervolgopleiding te kiezen.” gedeputeerde Moens, bevoegd voor Onderwijs. Eerstelijnszone Dender Zuid, Familiezorg, Het Beroepenhuis vzw, i-mens, IVV Gent, Odisee Hogeschool, OLV Ziekenhuis Aalst, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Ninove, Vesalius Verpleegkunde, Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, Woonzorgcentrum Klateringen.

De zorgberoepenrally’s zijn een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen en kaderen binnen de campagne Careēr van de Vlaamse overheid om meer mensen warm te maken voor een job in de zorg- en welzijnssector, zie voor meer info via deze link.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *