VBS De Bloesem uit Haaltert hield jaar lang de buurt proper…

Basisschool VBS De Bloesem uit Haaltert voerde vorig schooljaar het actieplan ‘Operatie Proper’ van Mooimakers uit. ILvA zet de school hiervoor in de bloemetjes. Tijdens de week van het afvalteam kreeg de school het bezoek van een ILvA-afvalteam met een vuilniswagen, dat een cheque van 625 euro en een herbruikbare drinkfles voor elke leerling uitdeelde. Met haar actieplan ‘Operatie Proper’ had VBS de Bloesem een jaar lang extra aandacht voor een propere omgeving, zowel binnen als buiten de schoolmuren. “Het begon met de ondertekening van een engagementsverklaring om de strijd tegen zwerfvuil aan te gaan. Alle personeelsleden en leerlingen ondertekenden dit”, licht Nina Uyttersprot, leerkracht van het 4de leerjaar en lid van de MOS-werkgroep toe.

“De leerlingen haalden maandelijks het zwerfvuil op in de omliggende straten rond de school. Daarnaast werden koekjesverpakkingen en wegwerpflesjes gebannen: herbruikbare drinkflessen en koekendozen zijn op onze school intussen vanzelfsprekend. Tot slot organiseerden we in elke graad themalessen rond zwerfvuil. Op die manier willen we onze leerlingen bewust maken van de afval- en zwerfvuilproblematiek.” De school laat het thema niet los. “Ook dit jaar dienden we een actieplan in en zetten we onze engagementen verder.”

Een propere leefomgeving begint bij elk van onsILvA beloonde de school voor haar inspanningen met een bezoek van de vuilniswagen een cheque van 625 euro en gaf elke leerling een herbruikbare drinkfles. Niet toevallig vond dit bezoek plaats tijdens de week van het afvalteam. Een propere omgeving begint bij elk van ons: door afval te vermijden voorkom je zwerfvuil of propvolle vuilnisbakken. Met deze campagne moedigen we leerlingen aan om kraantjeswater uit een herbruikbare drinkfles te drinken. Heb je toch afval, gooi het dan waar het hoort, in de juiste vuilnisbak of -zak. Zo vervuilen blikjes, peuken en plastic de omgeving niet.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *