Ook de stad Ninove neemt extra coronamaatregelen…

Naast de nieuwe strengere maatregelen die de federale overheid sinds 20 november oplegde – mondmaskerplicht vanaf 10 jaar, Covid Safe Ticket +, verplicht telewerk, veralgemeende extra vaccinatie en aandacht voor ventilatie – en het besluit van de Oost-Vlaamse gouverneur om fuiven en dansgelegenheden van organisatoren voor wie dit niet tot de kerntaak behoort, te verbieden, nam de Ninoofse veiligheidscel op 18 en 22 november nog volgende bijkomende beslissingen: organisatoren van eetfestijnen wordt aanbevolen om te schakelen naar afhaal eetfestijnen.

De kerstmarkten in Pollare en Aspelare zijn geannuleerd, net als de PakskesMet in de Biezenstraat. Gezien de huidige coronasituatie en de maatregelen die worden opgelegd, was veilig organiseren quasi niet mogelijk het reuzenrad dat opgesteld wordt tijdens Ninove Wintert kan blijven staan, maar het winterdorp errond met drank- en eetstandjes zal niet doorgaan. Het kermisje kan wel doorgaan, maar er wordt met aandrang gevraagd mondmasker te dragen als een veilige afstand niet kan gegarandeerd worden de trouwrecepties worden tijdelijk afgeschaft de stadsdiensten werken maximaal op afspraak.

Het respecteren van de basisprincipes blijft nog steeds centraal staan in de strijd tegen het virus: de hygiënemaatregelen (bv. handen wassen, hoest- en nieshygiëne…) blijven essentieel, buitenactiviteiten moeten waar mogelijk de voorkeur krijgen. Waar nodig moeten binnenruimtes voldoende worden verlucht, er moeten extra voorzorgsmaatregelen worden genomen voor mensen die tot een risicogroep behoren, de veiligheidsafstand van 1,5 m is de norm. Wie deze veiligheidsafstand niet kan respecteren, wordt sterk aanbevolen een mondmasker te dragen, het is sterk aanbevolen om de sociale contacten maximaal te beperken.

Burgemeester Tania De Jonge: “De situatie is heel ernstig, het aantal besmettingen blijft toenemen. Dan moet je maatregelen nemen. Het is geen aangename beslissing om bv. kerstmarkten af te lasten, maar het begrip bij de organisatoren is gelukkig groot.” Vanaf 1 december organiseert de EersteLijnsZone Dender Zuid een vaccinatiemarathon in Ninove. Er zal dan gedurende 2 weken elke werkdag gevaccineerd worden zodat iedereen die nu al recht heeft op zijn 3e prik die zeker ook voor Kerstmis kan krijgen.

“We zetten met het vaccinatieteam inderdaad alles op alles om de boosterprik snel toe te dienen aan iedereen die nu al recht heeft op zijn 3e prik, waarvoor mijn heel grote dank voor de inzet van iedereen. Ik wil daarnaast ook heel erg aandringen op het blijven volgen van de nodige maatregelen, zoals het dragen van een mondmasker als je geen veilige afstand kan bewaren,” voegt burgemeester Tania De Jonge er nog aan toe.

Meer info over het coronavirus via deze link.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *