Ook Burst deelt in de klappen bij nieuwe vervoersplan NMBS…

De NMBS werkt momenteel aan de opmaak van een nieuw vervoersplan voor de periode 2020-2023. Op maandag 15 juli werd het voorontwerp voorgesteld aan de Oost-Vlaamse stads- en gemeente besturen. Om dit plan verder vorm te geven polst de NMBS naar de visie en ideeën van zowel de Oost-Vlaamse steden en gemeenten als de Provincie. “Het ontwerpvervoersplan spitst zich vooral toe op de uitbreiding van het treinaanbod tussen de grote assen. Het lokale aanbod mag daarbij niet inboeten. Daarom wil Erpe-Mere opnieuw pleiten voor het behoud van lijn nr. 82 Burst – Aalst, beter bekend als “het scholierentreintje””, zegt schepen van Mobiliteit Marleen Lambrecht.

Het station in Burst speelt een belangrijke rol binnen onze gemeente, maar het kan nog beter. “Wij vragen om het station in Burst aantrekkelijker te maken door het uit te rusten met verhoogde perrons en extra parkeerplaatsen voor zowel auto’s als fietsen. Ook de voetgangersdoorgang onder de sporen is aan vernieuwing toe. Bovendien vragen we om de aanleg van de fietssnelweg F414 en F415 te versnellen. Beide fietssnelwegen zullen de duurzame mobiliteit binnen onze gemeente zeker ten goede komen.”

Als voorzitster van de vervoerregioraad Aalst wil schepen Marleen Lambrecht (CD&V), de belangen van de gemeente en onze regio verdedigen en verder opvolgen onder andere vanuit de vervoerregioraad. Wordt Vervolgt.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *