Proefopstelling outdoor-fitness en calisthenics aan Sporthal…

In de Haaltertse deelgemeente Denderhoutem zijn vanavond achter de gebouwen van de Sporthal enkele outdoor-fitness en calisthenics in gebruik genomen. Na de gemeente Erpe-Mere en Herzele, beschikt Haaltert nu ook over een eerste locatie waar de spieren kunnen getraind worden in de open lucht. Een firma heeft ter hoogte van een terrein dat onlangs door de gemeente Haaltert werd aangekocht, enkele toestellen opgesteld als proef. Vanaf 19 augustus 2019 kunnen de speeltuigen gebruikt worden gedurende één maand. Nadien zal een evaluatie opgemaakt worden, om te zien of de toestellen in de smaak vallen. De schepen van sport heeft alvast beloofd, op geregelde tijdstippen eens te passeren, om te zien of er mensen aan het sporten zijn.

De gemeente Haaltert wil zijn inwoners, en dan vooral diegenen die in Denderhoutem wonen, aanzetten tot bewegen. Door het realiseren van een waaier van kleinschalige sportfaciliteiten, wil men de burgers op regelmatige basis laten sporten. Hierbij wordt het accent gelegd op een laagdrempelig sportaanbod dat toegankelijk is voor iedereen. Het gaat om deze toestellen: Nordic walker, Pony, Rower, Chest press/elevator, Waistline/step en een minicomplex GTO. Uit de proefperiode moet blijken of er voldoende belangstelling en draagkracht is om toestellen aan te kopen en permanente op te stellen.

De gemeente Haaltert koppelt ook onmiddellijk een foto-wedstrijd aan dit gebeuren. Kom tussen 19 augustus en 19 september de toestellen testen en post een originele foto op de Facebook-pagina van Sportdienst Haaltert met hashtag #sportersbelevenmeer of mail je foto door naar sportdienst@haaltert.be. Uit alle inzendingen wordt de meest originele foto met een kleine attentie beloond. Wij doen direct een gooi naar de eerste prijs op onze Facebook-pagina. Bekijk de beelden die onze reporter voor je schoot. Rechts zie je Laurent Volckaert, de huidige schepen van Sport.

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *