Odisee organiseert workshops op ‘Dag van de Wetenschap’…

Odisee hogeschool Aalst Persregio DenderHet grootste wetenschapsevenement van het land vindt plaats op Zondag 22 november 2015 tijdens de Dag van de Wetenschap, hieraan doen alle universiteiten en hogescholen, musea, innovatieve bedrijven, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen mee. Er valt die dag heel wat te beleven. Je komt op plaatsen waar je anders niet binnen mag of kunt, je kunt kennis maken met echte onderzoekers, enzovoort. Op zondag doet ook de Odisee hogeschool in Aalst mee, je kunt er terecht voor verschillende workshops. Heb je als ouder soms te maken met kinderen die vragen stellen over wetenschap en techniek en weet je niet altijd wat te antwoorden? Laat ze dan hun vragen stellen aan de onderzoekers zelf! Kinderen kunnen op zondag 22 november aan de slag en leren een robot programmeren of een lichtspectroscoop maken. Op die manier leren ze op een speelse manier wat techniek is. www.dagvandewetenschap.be

Wij geven u graag een overzicht van de verschillende workshops in Aalst:

Workshop coderen voor kinderen. Bzzz… De Beebot is een robotje in de vorm van een bij. Kinderen programmeren hem door de 7 knoppen op zijn rug en laten hem zo van de ene plek naar de andere rijden. Zo wordt je kind uitgedaagd in logisch denken en zet het zijn of haar eerste stapjes in de programmeer wereld!

Workshop het grote lichtexperiment. 2015 is het jaar van het licht. Maar wat is licht eigenlijk? En is wit licht wel wit? Met wat papier, een stukje CD en kleefband maken we zelf een lichtspectroscoop en ontdekken uit welke kleuren wit licht bestaat! We onderzoeken of alle witte licht hetzelfde is. Met je zelfgemaakte lichtspectroscoop kan je daarna aan de slag om het lichtpunt boven je eettafel te onderzoeken.

Workshop wat is duurzaam/energiezuinig bouwen? Hoe duurzaam zijn onze huizen? Met behulp van een demohuisje in houtskelet worden begrippen als isolatie en luchtdichtheid praktisch uitgelegd. Na een lezing over duurzaam en energiezuinig bouwen ga je zelf aan de slag met verschillende meettoestellen.

Workshop Kaatje Klank. Kom je meedoen met Kaatje Klank? Ze nodigt alle ouders en hun oogappels (4 tot 6 jaar) uit op een interactieve, levende tentoonstelling. Terwijl Kaatje het in een omgetoverde kleuterklas met de kleuters heeft over ‘de ssss-ok van de ssss-int die ssss-tinkt’, krijgen de ouders de kans om een blik te werpen achter de schermen. Kaatje reist samen met haar grote blauwe koffer naar onze campus. Ze nodigt alle ouders en hun oogappels (4 tot 6 jaar) uit op een interactieve, levende tentoonstelling.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *