Odisee Aalst opent de deuren voor ‘Dag van de Wetenschap’…

Op zondag 26 november, de ‘Dag van de Wetenschap’, organiseert Odisee hogeschool campus Aalst een boeiende en plezierige dag vol wetenschap en techniek voor jong en oud. Tussen 09.30 en 13.00 uur zullen studenten en docenten van diverse opleidingen tal van activiteiten aanbieden, geschikt voor alle leeftijden. De toegang is gratis, en inschrijven is niet nodig. Ontdek de fascinerende wereld van wetenschap en techniek door deel te nemen aan verschillende interactieve activiteiten. Voor de avontuurlijke zielen is er de mogelijkheid om een cargo bike (elektrische bakfiets) uit te testen, waterraketten af te schieten, waterstof te produceren, en een VR-bril uit te proberen.

Voor de kleinsten zijn er speciale activiteiten ontworpen, waaronder schattige robotjes om mee te werken, een interactieve zandbak, en educatieve codeerblokken om samen te ontdekken. Ook volwassenen komen aan hun trekken met activiteiten variërend van ademhalingsoefeningen voor ontspanning, 3D-printers in actie, tot oude videospelletjes herbeleven die nostalgie oproepen. “De Dag van de Wetenschap is een unieke gelegenheid om wetenschap toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht de leeftijd”, aldus Geert Callebaut, organisator van de dag en lector Onderwijsvernieuwing bij Odisee. “We willen een brug slaan tussen het academische en het alledaagse leven, en laten zien dat wetenschap ook leuk en boeiend kan zijn.”

Mis deze kans niet om de nieuwsgierigheid in jezelf en je gezin te prikkelen. Kom langs op Odisee Aalst en laat wetenschap en techniek op een verrassende manier tot leven komen!

Praktisch: Datum: Zondag 26 november. Tijd: 09.30 – 13.00 uur. Locatie: Odisee hogeschool campus Aalst, Kwalestraat 154, Aalst. Gratis toegang, geen inschrijving vereist.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *