Ninove maakt zich klaar voor de ‘Omloop Het Nieuwsblad’…

Aanstaande zaterdag 25 februari komt de ‘Omloop Het Nieuwsblad’ terug naar Ninove, ditmaal met aankomst op de Elisabethlaan en niet in Ninove Centrum. Die dag trekt ook kindercarnaval door de stad. Zondag 26 februari en maandag 27 februari is het dan de beurt aan de ‘grote’ carnavalsstoet. Er zullen dat weekend en in aanloop naar het weekend verschillende verkeersmaatregelen genomen worden. Voor de opbouw van de aankomstzone zal op donderdag 23 februari de Elisabethlaan vanaf 09.00 uur worden afgesloten tussen de Pollarebaan en de Centrumlaan richting Brakel. Het lokale verkeer richting Brakel zal worden omgeleid via de Koning Boudewijnlaan, de Aalstersesteenweg  en de Albertlaan. Verkeer richting Brussel blijft deze dag nog mogelijk. Om de verkeersveiligheid te garanderen volgen de fietsers in beide richtingen vanaf deze dag een lokale omleiding via ’t Oeverstekske.

In de Burchtdam en Brusselstraat zal er een parkeerverbod worden ingevoerd. De Centrumlaan blijft vanuit de richting Brakel toegankelijk. Ook de Pollarebaan en Pollarestraat blijven voor lokaal verkeer bereikbaar vanuit beide richtingen. Van 06.00 uur tot 16.00 uur is de Centrumlaan vanaf het kruispunt Oudstrijdersplein tot het kruispunt met de Kaardeloodstraat (beide kanten) parkeer- en verkeersvrij voor de plaatsing van de tribunes voor carnaval.

Vrijdag 24 februari wordt de Elisabethlaan vanaf 09.00 uur richting Brussel afgesloten. Doorgaand verkeer van Brakel naar Brussel wordt omgeleid via Albertlaan, Aalstersesteenweg en Koning Boudewijnlaan. Doorgaand verkeer van Brussel naar Brakel wordt omgeleid via de Koning Boudewijnlaan, de Aalstersesteenweg  en de Albertlaan.
Plaatselijk verkeer tot de Centrumlaan blijft mogelijk vanuit de richting Brakel.
De Pollarebaan en Pollarestraat blijven bereikbaar vanuit Brussel.

Parkeerverbod over het hele parcours op Ninoofs grondgebied. Rond de Centrumlaan en Onderwijslaan gelden diverse parkeerverboden en lokale omleidingen. 25 februari van 09.00 uur tot einde Omloop Zaterdag 25 februari wordt de Leopoldlaan vanaf 09.00 uur in beide rijrichtingen afgesloten. Ook de Pollarebaan en de Pollarestraat zijn dus niet meer bereikbaar. De Centrumlaan blijft wel nog tot 11.00 uur toegankelijk vanuit de richting Brakel.

25 februari van 11.30 uur tot einde Omloop Vanaf 12.30 uur zal de Brusselsesteenweg  worden afgesloten tussen de Tramstatie en het kruispunt Brusselsesteenweg met de Edingsesteenweg. Volgende straten worden vanaf 11.30 uur bijkomend afgesloten. In deze straten is er ook een parkeer- en stilstaanverbod: Ameiveld Polderbaan Molendenderstraat Centrumlaan (tussen de Elisabethlaan en Vuurkruisersstraat) Onderwijslaan (vanaf Centrumlaan tot Bevrijdingslaan) Elisabethlaan (vanaf Den Dollar).

25 februari van 14.00 uur tot einde Omloop Eenrichtingsverkeer vanaf 14.00 uur in volgende straten: Krepelstraat (enkel verkeer naar Denderwindeke) Edingsesteenweg, tussen Denderwindeke en de Brusselsesteenweg  (enkel verkeer naar Ninove). Tijdens passage van de koers worden deze straten tijdelijk volledig afgesloten. Na afloop van de wedstrijd zullen de wegen zo snel als mogelijk worden vrijgegeven. Enkel de Elisabethlaan tussen de Pollarebaan en Centrumlaan, zal pas op zondag 26 februari om 07.00 uur vrijgegeven worden.

Ook het kindercarnaval dat nu zaterdag 25 februari plaats vindt zal voor beperkte verkeershinder zorgen. De stoet vertrekt om 13.00 uur aan het Oudstrijdersplein en zal via de Burchtstraat, L. Moeremansplein, Burchtdam, Denderkaai, Vaartweg, Dr. Hemerijckxplein, Parklaan naar de sporthal lopen. Deze straten zijn verkeersvrij tijdens de doortocht van de stoet tussen 13.00 uur en 14.00 uur.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *