Ninove beloont startende ondernemers met starterspremie…

De stad ondersteunt startende ondernemers met een basispremie van 500 euro als ze een onderneming opstarten op Ninoofs grondgebied (centrum en deelgemeenten). Wie zich bovendien in het Kernwinkelgebied vestigt, kan nog een bijkomende premie ontvangen van 1.500 euro (in Verzorgingskern Centrum of Verzorgingskern Rechteroever) of 3.000 euro (voor starters in Belevingskern Centrum). Elke startende handelszaak die voldoet aan de voorwaarden kan een basispremie krijgen van 500 euro. Daarnaast heeft wie zich in het Kernwinkelgebied vestigt, nog recht op een bijkomende premie: wie zich in de Belevingskern Centrum vestigt, ontvangt een bijkomende premie van 3.000 euro wie zich in de Verzorgingskern Centrum of Verzorgingskern Rechteroever vestigt, ontvangt een bijkomende premie van 1.500 euro.

Alle info en premievoorwaarden, het reglement en een overzicht van de kernen vind je online op www.ninove.be/starterspremie. Startende ondernemers kunnen altijd een afspraak maken met dienst lokale economie voor een startersgesprek via de afsprakenmodule op www.ninove.be. Schepen voor lokale economie Alain Triest is bijzonder opgetogen met deze extra duw in de rug voor starters: “Met deze premie zetten we ons nog meer op de kaart als stad die startende handelaars wil aantrekken en steunen. We willen alle startende handelaars ondersteunen, zowel in de stad als de deelgemeenten. Een startende handelaar in een deelgemeente heeft ook recht op een premie van 500 euro als hij voldoet aan de voorwaarden, handelaars in het Kernwinkelgebied krijgen daar bovenop nog een extra ondersteuning. Een sterke handelskern is nl. heel belangrijk. Het houdt Ninovieters in Ninove voor hun aankopen, zorgt ervoor dat ze niet uitwijken naar aangrenzende steden en gemeenten. We hopen met de extra steun dan ook nog meer handelaars aan te trekken in ons stadscentrum, zo de kern te versterken en de leegstand weg te werken. We zetten ons met deze premie mooi boven gelijkaardige steden als Deinze (43.000 inwoners) of Waregem (40.000 inwoners), die 1.000 euro premie geven aan hun startende ondernemers.”

De laatste jaren nam de stad nog maatregelen om (startende) ondernemers te ondersteunen. Zo namen al 4 starters hun intrek in de start-upwinkel aan het Oudstrijdersplein. Drie daarvan openden intussen hun eigen pand in het stadscentrum. Handelspanden hebben onder bepaalde voorwaarden ook recht op een renovatie-premie voor hun pand, wat ervoor zorgt dat het winkelgebied aantrekkelijker en handelspanden duurzamer worden. De Beversteeg zorgde voor een verbinding tussen het ‘oude’ en ‘nieuwe’ winkelgebied en extra zichtbaarheid voor handelaars in de etalagekasten in de steeg. Daarnaast werd recent ook de Ninoofse geschenkbon gedigitaliseerd, wat het veel makkelijker maakt voor de handelaars om mee te werken én krijgen handelaars en ondernemers wekelijks interessante economische info en tips via de elektronische nieuwsbrief van dienst lokale economie.

Alle info voor (startende) ondernemers lees je op www.ninove.be/ondernemen en www.ninove.be/starter.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *