Gemeente Herzele stelt een schadecommissie aan…

Heel wat land- en tuinbouwbedrijven hebben geleden onder de zware regenval het voorbije najaar. De gemeente Herzele heeft daarom beslist een schadecommissie aan te stellen. Land- en tuinbouwers die schade geleden hebben aan hun teelten op percelen gelegen in Herzele, kunnen tot en met zondag 11 februari 2024 een aanvraag indienen bij de dienst landbouw. De zware regenval het voorbije najaar heeft tot gevolg gehad dat bij heel wat land- en tuinbouwbedrijven, zeker bij landbouwers die aardappelen en bieten telen, de oogst vernietigd werd. Veel landbouwers kwamen daardoor te laat om hun gewassen te rooien. Na de hevige regenval begon het ook te vriezen, waardoor opnieuw een groot deel van de oogst verloren ging.

Volgende gegevens hebben wij nodig: Teelt en perceelsnummers uit de verzamelaanvraag waarvoor u schade wil aanvragen. Verzamelaanvraag 2023 (volledig). Bijhorende fotoplannen van de verzamelaanvraag 2023. Eens de aanvraag in orde is, komt de commissie langs om de schade vast te stellen. Het proces-verbaal daarvan kan dan samen met andere bewijsstukken aangewend worden voor het verkrijgen van steunmaatregelen.

Aanvragen kunnen tot en met zondag 11 februari 2024 afgegeven worden aan het loket van de dienst landbouw of verstuurd worden via e-mail naar landbouw@herzele.be.

Voor meer informatie kan u terecht bij de dienst landbouw op 053 60 70 86.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *